Najboljši so gasilci iz Slavne

Postojnski gasilci so že petnajsto leto zapored pripravili tekmovanje ekip gasilskih terenskih vozil. S petimi napovedanimi in eno nenapovedano preizkušnjo so v okolici Postojne najbolje opravili gasilci in gasilke iz Slavne.

Ovenčane in nagrajene zmagovalke iz Slavne. Foto: Pgd Postojna
Ovenčane in nagrajene zmagovalke iz Slavne. Foto: Pgd Postojna

POSTOJNA >Kar 33 štiričlanskih ekip se je v soboto s petminutnim razmakom podalo na progo od Postojne proti Poljanam, Pivki jami, Kaliču, koči Mladika in Prečni rebri, kjer je bil cilj tekmovanja. Na poti je ekipe čakalo pet napovedanih in ena nenapovedana preizkušnja. Gasilske četverice so tako vlekle cev v višje nadstropje, gasile požar v naravi, opravile preizkus spretnostne vožnje, nudile prvo pomoč nezavestnemu poškodovancu, ki ga je pičila kača, in reševali ukleščene po potresu. Še najbolj zabavna pa je bila preizkušnja, ko so se vsi štirje člani ekipe pripeli na ene dolge lesene smuči in skušali z njimi po travi prehoditi deset metrov.

Med gasilkami so se najbolje odrezale gasilke iz Slavne, za njimi so se uvrstile njihove kolegice iz Hruševja in Planine, tako kot njihove kolegice pa so tudi med moškimi ekipami zmagali slavenski gasilci. Drugi so bili gasilci iz Vrhpolja, tretji pa iz Rakeka. Za najbolj zagrizene gasilke so razglasili članice PGD Planina, nagrado za pošteno igro pa so podelili ekipi iz Spodnje Šiške.

DC


Najbolj brano