Na vrata novomeškega Sokolskega doma neznanec odvrgel molotovko

V Novem mestu so včeraj nekaj po polnoči zagorela vrata tamkajšnjega Sokolskega doma. Kot so pojasnili na novomeški policijski upravi, je po dosedanjih ugotovitvah neznanec na vrata odvrgel steklenico z gorljivo snovjo, t. i. molotovko. Požar, ki so ga že pogasili gasilci, je povzročil manjšo gmotno škodo.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

NOVO MESTO > Podrobnosti dogodka še niso znane, policisti pa ga obravnavajo kot sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. V Sokolskem domu so tudi skladišča humanitarnih organizacij, so še dejali na policiji.

Na dogodek so se odzvali v novomeškem odboru stranke Solidarnost. "To ni samo napad na kulturni spomenik državnega pomena in na najstarejši Narodni dom v Sloveniji. To je tudi napad na prostor, v katerem že več mesecev poteka akcija zbiranja pomoči beguncem. Tako tu ne gre za vandalizem, ampak za dejanje, usmerjeno neposredno proti svobodni in solidarni Sloveniji," so zapisali v sporočilu.

Spomnili so, da je neznanec pred dobrim mesecem dni na vrata Sokolskega doma vrisal svastiko.

"Takšni napadi na simbole kulture, sodelovanja in odprtosti kličejo po ostri obsodbi s strani vseh delov družbe, njihova posledica pa mora biti še bolj povezano sodelovanje," pa so se na dogodek odzvali v novomeški Iniciativi za demokratični socializem (IDS). Organe pregona in pravosodje so pozvali k takojšnjemu ukrepanju.

STA


Najbolj brano