Na ustavnem sodišču in finančnem ministrstvu prejeli iztrebke

Vsebina sumljivih pošiljk, ki so jih danes prejeli v več uradnih institucijah in organizacijah v Ljubljani, ni bila nevarna, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Na ustavnem sodišču in ministrstvu za finance je šlo za iztrebke. Prav tako je bila nenevarna vsebina pošiljk na Zvezi potrošnikov Slovenije.

 Foto: Gpu
Foto: Gpu

LJUBLJANA > Kuverta z belim prahom je danes prispela na Zvezo potrošnikov Slovenije, naslovljena pa je bila na predsednico Bredo Kutin. Ovojnico je odprla sodelavka in o tem obvestila policijo. Dva sodelavca zveze sta bila zaprta v prostorih oziroma jih nista smela zapustiti, dokler analiza ni potrdila, da ni šlo za nevarno snov, je pojasnila Kutinova.

Sumljivo pošiljko so danes prejeli tudi na ustavnem sodišču. Policijska uprava Ljubljana je bila danes okoli 13.20 obveščena, da so v eni od pisarn državnega organa na Beethovnovi ulici v Ljubljani prejeli pisemsko pošiljko z neznano vsebino, ki pa ni prah. Policisti so nemudoma izvedli vse potrebne ukrepe in aktivnosti, ki so predpisane za takšne primere, na kraju pa so ugotovili, da gre za iztrebke, so zapisali na policijski upravi.

Posredovali so še na finančnem ministrstvu na Župančičevi ulici v Ljubljani. Vsebino pisemske pošiljke, v kateri se je prav tako nahajal iztrebek, pa so zaposleni odvrgli v straniščno školjko.

Policisti zdaj nadaljujejo s preiskavo in analizo morebitnih sledov na ovojnicah pisemskih ovojnic, o ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

STA


Najbolj brano