Na prehodu zbila otroka

Voznica je v torek z avtom pripeljala do prehoda za pešce in na njem zadela otroka, ki je s staršem prečkal cesto.

Fotografija je simboična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simboična. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > V sredo popoldne je 63-letna voznica v Novi Gorici s svojim avtom vozila po Kidričevi ulici in na prehodu za pešce očitno prepozno zagledala starša z otrokom, ki je takrat prečkal cesto. Z avtom je zadela otroka in ga zbila po tleh.

Na kraj nesreče so takoj prihiteli novogoriški reševalci, ki so otroka oskrbeli in ga z reševalnim vozilom odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Novogoriški prometni policisti še preiskujejo okoliščine nesreče, ki se je v sredo zjutraj, malo po 7. uri, zgodila na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo. Na avto, s katerim se je 33-letni voznik peljal v smeri proti Ljubljani, je z neznanega tovornjaka, ki je peljal v nasprotni smeri, padel led. Prebil je vetrobransko steklo in po obrazu poškodoval voznika. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, od koder policistom še niso sporočili, kako hude so poškodbe. Prometni policisti prosijo vse, ki bi jim lahko pomagali pri ugotavljanju okoliščin, in voznika tovornjaka, da se oglasijo na najbližji policijski postaji, pokličejo na interventno številko policije 113 ali na njihov anonimni telefon 080/12-00.

Po prvih informacijah je otrok v nesreči utrpel le lažje poškodbe. Policistom in reševalcem so pomagali tudi novogoriški poklicni gasilci, policisti pa so neprevidno voznico kaznovali.

Včeraj ob pol dvanajstih pa je na cesti med Novo Gorico in Rožno Dolino v križišču za Ajševico 66-letni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje z avtom trčil v avto, s katerim je pred njim v isti smeri vozil drugi voznik. Ne eden ne drugi voznik se ob trku nista poškodovala, 66-letnika pa bo tako najbolj “bolel” račun za popravilo avta oziroma višja zavarovalnina ter seveda denarna kazen. DC


Najbolj brano