Na prehodu za pešce trčil v mamo z otrokom

V Čežarjih na koprskem podeželju se je v soboto zvečer zgodila nesreča, ki domačinom, ki so videli, kaj se je zgodilo, ni dala spati. Voznik starejšega renault scenica je trčil v mamo, ki je po prehodu za pešce hodila s svojo hčerko, pred njo pa je bil še mož z dvema otrokoma. Voznik avtomobila je po nesreči pobegnil, včeraj popoldne so policisti za njim še poizvedovali. Vaščani opozarjajo, da številni vozniki po glavni cesti v Čežarjih ne upoštevajo omejitev hitrosti in zato pričakujejo od odgovornih, da bodo poskrbeli za ustrezno varnost.

Po sobotni nesreči na prehodu za pešce v Čežarjih domačini 
opozarjajo, da številni vozniki po tej cesti vozijo hitreje, kot je 
dovoljeno, zato od odgovornih pričakujejo, da bodo poskrbeli za večjo varnost. Foto: Ilona Dolenc
Po sobotni nesreči na prehodu za pešce v Čežarjih domačini opozarjajo, da številni vozniki po tej cesti vozijo hitreje, kot je dovoljeno, zato od odgovornih pričakujejo, da bodo poskrbeli za večjo varnost. Foto: Ilona Dolenc

ČEŽARJI > Na koprski policijski upravi so povedali, da voznika starejšega renault scenica sive barve še iščejo. Scenic naj bi bil letnik 2000 ali 2002, na sprednjem levem delu pa naj bi bil poškodovan. Nesreča na prehodu za pešce v Čežarjih se je zgodila v soboto zvečer, kmalu po 21. uri. Neznani voznik je vozil proti Sv. Antonu, pred prehodom za pešce, po katerem je hodila družina s tremi otroki, ni ustavil, temveč je zapeljal v levo in trčil v 37-letno žensko, ki je bila z osemletno hčerko. V nesreči sta se obe poškodovali, so še potrdili na koprski policijski upravi. Mama naj bi v nesreči po podatkih policije utrpela zlom nosu.

“Slišali smo pok in takoj stekli pogledat, kaj se je zgodilo,” je včeraj pripovedoval domačin, ki je bil pred nesrečo v družabnem prostoru krajevne skupnosti nedaleč stran. Takoj je poklical reševalce in policiste. “Bal sem sem, da je kaj hujšega, da ima gospa morda celo notranje poškodbe, obe sta bili v šoku,” je opisal minute po nesreči. Otroci so jokali, domačinka, medicinska sestra, je poškodovanima takoj priskočila na pomoč, drugi pa so pomagali, kakor so lahko. Nesreča je vse pretresla. “Počilo je, kot da bi trčila dva avtomobila,” je še dodal domačin. Minute pred prihodom reševalcev so bile zelo dolge, prišli so po 15 minutah, policisti po desetih, je še povedal.

Naš sogovornik opozarja, da nekateri vozniki po tej cesti vozijo zelo hitro, 80 do 90 kilometrov na uro, zato bi od odgovornih pričakoval, da bi poskrbeli za večjo varnost na tej cesti, ki je kar obremenjena s prometom. “Želeli bi si vsaj kakšnega ležečega policaja ali pa opozorilne utripajoče table, ki bi voznikom dale vedeti, da vozijo prehitro,” je še dodal domačin. V Čežarjih razmišljajo tudi o ustanovitvi civilne iniciative, ki bi opozorila na vprašanje prometne varnosti v vasi.

SP


Najbolj brano