Na parkirišču trgovskega centra v Kopru uporabljali motilec daljinskih upravljalcev

Minuli četrtek je koprske policiste občanka obvestila, da ima na parkirišču enega od trgovskih centrov v Kopru težave pri zaklepanju vozila. V bližini je opazila dva moška, ki sta na vozilih preverjala, če so odklenjena. Skoraj istočasno so policiste o dveh sumljivih moških obvestili tudi varnostniki varnostne službe trgovskega centra.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Na parkirišču trgovskega centra so prijeli dva državljana Srbije, stara 45 in 46 let, ki sta pregledovala enega od tam parkiranih osebnih avtomobilov, ki pa ni bil njuna last. Policisti so jima na kraju zasegli elektronsko napravo, za katero je bilo ugotovljeno, da je prirejena tako, da je onemogočala daljinsko centralno zaklepanje na osebnih vozilih, in sicer z namenom nadaljnjega izvrševanja tatvin.

Policisti so nato ugotovili, da sta državljana Srbije z elektronsko napravo preprečila daljinsko zaklepanje avtomobila lastnice, ki je v prepričanju, da je vozilo pravilno zaklenila, tega tudi zapustila. Zatem sta neovirano vstopila v njeno vozilo, ga preiskala, kmalu po dejanju pa so ju prijeli policisti.

Policisti so oba državljana Srbije pridržali, opravili preiskavo njunega osebnega avtomobila in podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine. Oba so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki ju je po zaslišanju izpustil na prostost.

Spletno uredništvo


Najbolj brano