Na novogoriški zabavi kriminalisti pri 30 osebah zasegli kar nekaj drog

Novogoriški kriminalisti in policisti so se minuli konec tedna mudili na eni izmed večjih javnih prireditev v okolici Nove Gorice, kjer so približno 30 osebam zasegli večje ali manjše količine sumljivih snovi.

Fotografija je simbolična. Foto: Dea
Fotografija je simbolična. Foto: Dea

NOVA GORICA > Pri 27-letniku in 25-letniku so v soboto zvečer kriminalisti zasegli ekstazi, halucinogene gobe in konopljo. Enemu od osumljencev so kriminalisti odvzeli prostost in nato na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo v njegovem bivališču, kjer so našli amfetamin in konopljo. Po opravljeni hišni preiskavi so osumljenca izpustili na prostost. Novogoriški kriminalisti bodo po opravljeni analizi podali kazenske ovadbe.

Kriminalisti in policisti so še 28 osebam zasegli manjše količine snovi, za katere so sumili, da gre za amfetamin, ekstazi ali konopljo. Tudi v teh primerih, če bo analiza potrdila, da gre za drogo, sledijo ustrezni ukrepi.

Tudi v nedeljo so kriminalisti obravnavali kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog. V osebnem vozilu so zasegli moško torbico, v kateri je bilo več različnih snovi, za katere so kriminalisti sumili, da gre za drogo. Tudi v tem primeru so vse zasežene snovi poslali v nadaljnjo analizo. Če bo analiza sume potrdila, bodo policisti 22-letnega moškega kazensko ovadili na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

NR


Najbolj brano