Na nekaterih cestah zastoji

V skladu s pričakovanji o povečanem prometu na slovenskih cestah v povezavi s tokovi tujih turistov na slovenskih cestah in mejnih prehodih že prihaja do prvih zastojev. Zastoji so na hitri cesti Škofije-Koper-Izola pred Semedelo proti Izoli in na cesti Izola-Piran, daljši zastoji so tudi iz smeri Hrvaške proti mejnima prehodoma Dragonja in Sečovlje.

Na nekaterih slovenskih cestah so zastoji. Foto: STA
Na nekaterih slovenskih cestah so zastoji. Foto: STA

SLOVENIJA > Zastoji so še na gorenjski avtocesti pred CP Hružica proti Avstriji.

Na mejnem prehodu Dragonja je pri vstopu v Slovenijo čakalna doba do ene ure, na svoji spletni strani navaja prometno-informacijski center za državne ceste.

Danes se v nekaterih deželah Nemčije (Bavarska, Baden-Würtemberg) končajo počitnice, zato je popoldne in zvečer pričakovati zelo povečan promet od Hrvaške proti Avstriji ter iz turističnih krajev proti notranjosti. Na ozkih grlih lahko pride do zastojev, zlasti na mejnih prehodih s Hrvaško in pred predorom Karavanke.

Zaradi triatlona v Portorožu, bodo danes do 16.30 zaprte ceste v Marini Portorož ter cesta Obala, od Marine Portorož do krožišča pri Bernardinu.

Predor Markovec je odprt za ves promet v obe smeri. Do ponedeljka bodo na tem odseku še posamezne zapore zaradi urejanja novih cestnih navezav.

NR, STA


Najbolj brano