Na mejnem prehodu Gruškovje prijeli osumljenega za uboj v Belgiji

Policisti so v sredo popoldne na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje ustavili 32-letnega državljana Kosova, za katerega se je izkazalo, da je v Belgiji osumljen uboja svoje žene. S seboj je vozil osemletno hči, ki jo je odpeljal od doma.

Policisti so na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje ustavili 32-letnega državljana Kosova, za katerega se je izkazalo, da je v Belgiji osumljen uboja svoje žene.
Policisti so na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje ustavili 32-letnega državljana Kosova, za katerega se je izkazalo, da je v Belgiji osumljen uboja svoje žene. 

MARIBOR > S Policijske uprave Maribor so danes sporočili, da so 32-letnika ustavili na mejnem prehodu okoli 16. ure, ko je z osebnim avtomobilom izstopal iz Slovenije. Njegova sopotnica je bila osemletna hči, državljanka Belgije.

Policisti so med mejno kontrolo v operativnih evidencah policije preverili njune podatke in ugotovili, da so belgijski varnostni organi v schengenskem informacijskem sistemu za sopotnico vpisali aktiven ukrep iskanja z namenom zaščite.

Policisti so ugotovili, da je za voznika podan utemeljen razlog za sum, da je 10. februarja v Belgiji s strelnim orožjem ubil svojo ženo. Po dejanju je s kraja odpeljal svoje štiri otroke. Po za zdaj dostopnih informacijah otroci pri uboju niso bili prisotni.

Tri otroke je nastanil pri sorodnikih v eni izmed evropskih držav, s hčerko pa je pripotoval na mejni prehod Gruškovje. Po dosedanjih ugotovitvah je nameraval nadaljevati pot proti Kosovu.

Policisti in kriminalisti, ki so prevzeli obravnavo primera, so se povezali z belgijskimi varnostnimi organi, ki so uboj potrdili. Osumljenega so seznanili z njegovimi pravicami in ga pridržali. Hčer so predali v oskrbo dežurni socialni delavki centra za socialno delo.

Belgijski organi so zoper osumljenega izdali evropski nalog za prijetje in predajo, zato so policisti osumljenca privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta mu je odredila pripor.

Kriminalisti nadaljujejo predkazenski postopek in zbirajo dokaze o uboju, ki se kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let.

STA


Najbolj brano