Na mejnem prehodu Gruškovje pri slovenskih državljanih odkrili orožje

Policija je v petek zvečer na mejnem prehodu Gruškovje v vozilu, v katerem sta bila 42-letni voznik in 34-letni sovoznik, oba slovenska državljana, našla pištoli. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem so jima odvzeli prostost in zanju odredili pridržanje.

Fotografija je simbolična. Foto: Pp Koper
Fotografija je simbolična. Foto: Pp Koper

GRUŠKOVJE > Z mariborske policijske uprave so danes sporočili, da sta bili pištoli pod sovoznikovim sedežem, vsaka je bila posebej ovita v prozorno plastično vrečko. Kriminalisti so nato na podlagi odredbe ptujskega okrožnega sodišča opravili preiskavo stanovanjskih prostorov v Mariboru, kjer osumljena prebivata.

Na naslovu 34-letnega slovenskega državljana so našli in zasegli več različnih nabojev in tri električne detonatorje, poleg tega tudi 28 manjših sadik konoplje, posušene delce te rastline in opremo za hidroponično vzgojo rastlin.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper oba spisali kazensko ovadbo na državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Zoper 34-letnika bodo spisali tudi kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

STA


Najbolj brano