Snov v pošiljki ni bila nevarna za zdravje

Na koprskem sodišču so zjutraj prejeli sumljivo pošiljko z neznanim belim prahom. Osebe, ki so bile v neposrednem stiku s pošiljko, so bile v karanteni. Analiza je pokazala, da snov v pošiljki ni nevarna za zdravje, življenje ali premoženje ljudi, so sporočili s koprske policijske uprave.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Na sodišču so zjutraj prejeli pošiljko, v kateri je bila manjša vrečka z neznano sumljivo snovjo.

Okrog 11. ure so v stavbo vstopili policisti specialne enote v zaščitnih oblekah, da bi odstranili prah.

Zaradi sumljivega prahu so morali zapreti sodišče, kar je vplivalo na razpisane naroke oziroma drugo delo s strankami. Pred sodiščem so se sicer pojavili odvetniki s strankami, a so se pred vhodom obrnili in odšli. Zaposleni so imeli navodilo, da ostanejo v pisarnah.

Okolica sodišča je bila zavarovana s policijskim trakom. Pred sodiščem so bila tri gasilska vozila in dve policijski. Stavbo so stražili policisti in kriminalisti, ki niso dajali izjav. Povedali niso niti, koliko ljudi je v karanteni.

Koprska policija je prejela obvestilo o pošiljki ob 8.58. “Policisti so nemudoma pričeli izvajati vse potrebne ukrepe in aktivnosti, ki so predpisane za takšne primere - zavarovanje ožjega in širšega kraja ter sodelovanje z ostalimi službami,” so sporočili iz koprske policijske uprave.

Spletno uredništvo


Najbolj brano