Na gradbišče džamije znova odvrgli svinjsko glavo

Na gradbišču Islamskega kulturnega centra v Ljubljani je neznanec znova odvrgel živalski kadaver - svinjsko glavo in manjšo plastično posodo s krvjo. Policisti bodo dogodek preiskali v smeri kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, tako kot tudi podoben dogodek iz 13. januarja, so sporočili s PU Ljubljana.

Na gradbišču Islamskega kulturnega centra v Ljubljani je 
neznanec znova odvrgel živalski kadaver - svinjsko glavo in 
manjšo plastično posodo s krvjo. Foto: STA
Na gradbišču Islamskega kulturnega centra v Ljubljani je neznanec znova odvrgel živalski kadaver - svinjsko glavo in manjšo plastično posodo s krvjo. Foto: STA

LJUBLJANA > Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da so bili policisti nekaj pred 1. uro obveščeni, da so neznani storilci po vsej verjetnosti v času med 23. uro in 00.30 preko ograje na gradbišče vrgli živalski kadaver.

Podoben dogodek so policisti obravnavali že sredi januarja. Kaznivo dejanje javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti opredeljuje 297. člen kazenskega zakonika. Ta določa, da javno spodbujanje oziroma razpihovanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, ki temelji na verski pripadnosti in je storjeno tako, da lahko ogrozi ali moti javni red in mir oziroma z uporabo grožnje, zmerjanja ali žalitev, se kaznuje z zaporom do dveh let.

STA


Najbolj brano