Na delavca padel keson tovornjaka

Do torkove delovne nesreče v Spodnjih Hočah, v kateri je umrl 38-letni državljan Bosne in Hercegovine s stalnim bivališčem v Sloveniji, je prišlo zaradi prevrnitve kesona manjšega tovornega vozila iz za zdaj še neznanega vzroka, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

 Foto: STA
Foto: STA

HOČE > Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil za razjasnitev okoliščin dogodka.

Kot so danes pojasnili na mariborski policijski upravi, je do nesreče prišlo nekaj po 12. uri, ko je delavec, sicer za nedoločen čas zaposlen v slovenskem podjetju, na asfaltiranem dvorišču podjetja na območju nekdanjega Meteorita v stečaju peskal keson brez stranic in podvozja manjšega tovornega vozila.

Keson je bil v času peskanja postavljen vertikalno na bok, na lesenih tramovih in z ene strani podprt z zadnjo stranico, z druge pa z dvema lesenima podpornikoma. Po končanem delu je delavec slekel zaščitno opremo ter v delovnem kombinezonu, brez varnostne čelade ali kakršnekoli druge varnostne opreme, odstranil oba podpornika ter pričel tik ob kesonu pometati in z lopato odstranjevati pesek. V tem trenutku se je keson iz neznanega vzroka prevrnil nanj, poškodbam pa je na kraju podlegel.

Omenjeni delavec je dela opravljal sam, tako da v času dogodka ni bil ob njem nihče, ki bi mu lahko nudil pomoč. Našel ga je sodelavec iz podjetja, ki je opravljal delo delovodje, in ga ob pomoči še enega sodelavca že mrtvega izvlekel izpod kesona.

Raški policisti so do prihoda kriminalistov zavarovali kraj dogodka, na kraj dogodka je prispela tudi ekipa nujne medicinske pomoči iz mariborskega zdravstvenega doma, ki je lahko le ugotovila smrt 38-letnika. O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in dežurni okrajni tožilec, ki sta si tudi ogledala kraj nesreče, to pa je storila tudi delovna inšpektorica.

STA


Najbolj brano