Na bankomate nastavljala pasti za denar

V ljubljanskem priporu se je znašel madžarski par, ki je v Ljubljani na več bankomatih nastavil past za denar. Pri tako imenovanem cash trapingu so jih prejšnji četrtek zalotili ljubljanski policisti.

Madžarski par naj bi na osem bankomatov nastavil lepljivo past za denar. Foto: Gpu
Madžarski par naj bi na osem bankomatov nastavil lepljivo past za denar. Foto: Gpu

LJUBLJANA > V središču Ljubljane so se že od decembra lani vrstile zlorabe na bančnih avtomatih. Neznanci so v reži za izdajo denarja in potrdila o opravljeni transakciji namestili prirejene ploščice z lepilnim trakom, s katerimi so zadržali izdajo denarja in potrdil. Policisti so zato poostrili nadzor v okolici bančnih avtomatov in začeli intenzivno preiskovati dogajanje.

Prejšnji četrtek so na podlagi že zbranih obvestil prepoznali in identificirali moškega in žensko, ki sta iz bankomatov na takšen način kradla denar. Lisice so nataknili 44-letnemu moškemu in 36-letni ženski, oba sta državljana Madžarske, in ju pridržali zaradi suma več kaznivih dejanj velike tatvine. Mesec dni (od 21. decembra do 21. januarja) naj bi na bankomate osemkrat namestila pasti za denar. V dveh primerih sta si prilastila 270 evrov oziroma za toliko oškodovala dva občana, v ostalih primerih pa je ostalo pri poskusu, saj so občani o tem, da je bankomat zadržal denar obvestili policiste in bančne uslužbence. Oba Madžara so konec prejšnjega tedna s kazensko ovadbo zaradi velike tatvine pripeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. Policisti pa kljub njunemu prijetju nadaljujejo s preiskavo.

Morda pa ju bodo lahko povezali še s kakšnim primerom. Na generalni policijski upravi so pred časom opozorili, da se je v zadnjih treh mesecih spet povečalo število tovrstnih kaznivih dejanj. Policistom so občani prijavili več kot deset primerov takšnih napadov na bankomate. Največkrat jih je bilo na območju ljubljanske policijske uprave, nekaj pa tudi na območju Kopra, Maribora, Ptuja in Murske Sobote. SP


Najbolj brano