Na bankino in nato bočno na nasprotni pas

V nesreči, ki se je včeraj nekaj pred 8. uro zgodila pri Čiginju, se je hudo poškodoval 24-letni voznik iz Tolmina, ki je nesrečo tudi povzročil. Ponj je priletel helikopter.

 Foto: Pgd Tolmin
Foto: Pgd Tolmin

ČIGINJ > Včeraj nekaj pred 8. uro je 24-letni voznik avta iz Tolmina vozil iz Volč proti Kanalu. Izven naselja Čiginj je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na bankino in travnato površino, izgubil nadzor nad vozilom, tega pa je nato bočno zaneslo na nasprotni vozni pas. Tam je z desnim bokom trčil v avto, s katerim je v tistem trenutku pravilno pripeljal nasproti 33-letni voznik iz Nove Gorice. Poleg obeh voznikov se je v nesreči poškodoval tudi 29-letni sopotnik v Novogoričanovem avtu. Povzročitelja nesreče, 24-letnega Tolminca, so morali iz avta s tehničnim posegom rešiti tolminski gasilci. Zaradi suma, da je utrpel hude poškodbe, je ponj priletel policijski helikopter z dežurno posadko reševalcev in ga prepeljal na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Drugega voznika in njegovega sopotnika, ki sta utrpela lažje poškodbe, je oskrbela ekipa nujne medicinske pomoči iz tolminskega zdravstvenega doma. Pri oskrbi ponesrečenih so pomagali tudi gasilci, ki so nato poskrbeli še za odstranitev posledic nesreče. Novogoriški prometni policisti bodo povzročitelju nesreče zaradi neprilagojene hitrosti in uporabe neustreznih pnevmatik izdali plačilni nalog.

V sredo v popoldanskih urah je motorist na cesti Kobarid-Ladra trčil v avto, ki se je ustavil pred njim. Pri trčenju je motorista vrglo prek vozila in se je poškodoval. Oskrbeli so ga tolminski reševalci, kobariški gasilci pa so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet in pomagali reševalni ekipi.

Zvečer ob 20.25 pa je 53-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem iz Spodnjih Škofij na cesti med Bivjem in Bertoki padel in si poškodoval glavo. Reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnišnico, policisti pa so mu odredili strokovni pregled za alkohol.

SK


Najbolj brano