Na avtocesti streljali kot v filmu

Več kot 20 koprskih kriminalistov je včeraj dopoldne in popoldne pregledovalo južni rob hitre ceste med Semedelo in Bivjem. Policija uradno pojasnjuje, da preiskujejo okoliščine poskusa uboja, ki naj bi se zgodil v nedeljo zvečer. Po naših informacijah kriminalisti iščejo sledi streljanja, eden od udeleženih naj bi med vožnjo streljal na moškega v drugem avtu.

Več kot 20 koprskih kriminalistov je včeraj dopoldne in  
popoldne pregledovalo južni rob hitre ceste med Semedelo in 
Bivjem. Foto: Danijel Cek
Več kot 20 koprskih kriminalistov je včeraj dopoldne in popoldne pregledovalo južni rob hitre ceste med Semedelo in Bivjem. Foto: Danijel Cek

KOPER >Četica koprskih kriminalistov je včeraj od enajstih dopoldne do zgodnjega dopoldneva pošteno burila duhove med očividci, ki so opazovali njihovo početje. S petimi službenimi avtomobili so zasedli del odstavnega pasu pri Slavčku in v službenih jaknah z oznako policija pregledovali travo tik ob južni strani hitre ceste. Začeli so ob parkirišču pri nekdanjih Citroenovih halah, tik ob uvozu na hitro cesto iz Semedele, nadaljevali mimo bencinskega servisa do Slavčka ter naprej proti Bertokom.

Kriminalisti so pregledovali travo ob cesti in rob ceste, glede na njihovo opremljenost pa sklepamo, da so iskali nekoliko večji predmet ali predmete. Če bi iskali majhne kovinske predmete (krogle ali tulce) bi imeli verjetno detektorje kovine. Teh pa včeraj nismo opazili. Kriminalisti seveda niso dajali nobenih izjav, pri balinišču gostilne Slavček pa so se za nekaj minut ustavili in se očitno pogovorili, kako naprej. Nato so nekateri preiskovali še teren med baliniščem in hitro cesto, drugi pa so se preselili na izogibališče med Koprom in Bertoki, kjer so znova začeli preiskovati teren. Popolne so bili še vedno na terenu.

Vzrok za intenzivno delo kriminalistov so včeraj zgodaj popoldne pojasnili tudi na koprski policijski upravi. Anita Leskovec je v kratkem sporočilu za javnost zapisala, da so policisti v nedeljo zvečer v Kopru obravnavali kaznivo dejanje poskusa uboja. “Kriminalisti intenzivno zbirajo obvestila o dogajanju in opravljajo vsa druga preiskovalna dejanja. Več informacij o tem vam trenutno ne moremo posredovati,” je pojasnila.

Kljub strogemu molku smo se vendarle uspeli dokopati do informacij o tem, kaj naj bi se v nedeljo zvečer dogajalo. Po neuradnih podatkih naj bi se na hitri cesti zgodil pravi filmski strelski obračun. Mladeniča naj bi se pred obračunom očitno nekje v Kopru sprla, nato pa naj bi se vsak s svojim avtom odpeljal proti Bivju. Med vožnjo naj bi eden od dvojice potegnil pištolo in z njo nekajkrat ustrelil proti drugemu, ki je vozil vzporedno z njim. Po naših informacijah ga ni zadel, prav tako ni znano, ali je zadel njegov avto. Po nekaj strelih naj bi se voznika oddaljila drug od drugega, domnevna žrtev streljanja pa naj bi se odpeljala na policijsko postajo in dogodek prijavila.

Izvedeli smo, da sta se mladeniča poznala, zato naj bi prijavitelj policistom menda povedal, kdo je streljal nanj. Kaj se je dogajalo včeraj in ali so kriminalisti domnevnega strelca obiskali, ni znano. Kriminalisti so se pri Slavčku včeraj pogovarjali s tremi mladeniči, ki so se tja pripeljali s skuterji, in dvema moškima, ki sta bila tam s črnim beemvejem koprskih registrskih oznak. Dvojica je početje kriminalistov sicer opazovala dalj časa.

DANIJEL CEK


Najbolj brano