Goreči avtobus povsem zaprl avtocesto

Na avtocesti pri Razdrtem v smeri Ljubljane je okoli 15.20 zagorel madžarski avtobus. Potnike z avtobusa so pravočasno rešili, tako da so z varne razdalje opazovali, kako je ogenj požiral dele avtobusa in njihovo prtljago.

Na  avtocesti pri Razdrtem v smeri  Ljubljane je   zagorel  
madžarski avtobus. Foto: Marica Uršič Zupan
Na avtocesti pri Razdrtem v smeri Ljubljane je zagorel madžarski avtobus. Foto: Marica Uršič Zupan

PRIMORSKA > Ogenj je izbruhnil pri motorju, v zadnjem delu avtobusa starejše izdelave. Na prizorišče so se po naključju prvi pripeljali reševalci, ki so ustavili vozila in poskrbeli za potnike, nato pa so prihiteli še gasilci iz Senožeč, Sežane, Postojne in Razdrtega. Ognjeni zublji so avtobus povsem uničili, potniki z Madžarske pa so na nadomestno vozilo morali čakati več ur. Delavci Darsa in gasilci so jim priskrbeli vodo.

Primorska avtocesta je bila slabe pol ure zaprta v obe smeri, nastajali so kilometrski zastoji (vse do Senožeč in celo do Divače), upočasnil pa se je tudi promet po vzporedni cesti, na katero so policisti preusmerjali vozila. Vozni pas proti Kopru so odprli okoli 16. ure, v smeri proti Ljubljani pa so ob 16.20 vozila spustili samo po prehitevalnem pasu, zastoji so se zato le počasi redčili.

SP


Najbolj brano