Na avtocesti odložil več kot 30 ilegalnih prebežnikov

V bližini cestninske postaje Vransko je dopoldne voznik vozila z madžarskimi registrskimi tablicami odložil ilegalne prebežnike. Policija je nato na območju Šmatevža našla 31 ilegalnih pribežnikov, šlo naj bi večinoma za Afganistance in Pakistance, na območju Vranskega pa je pridržala še štiri osebe, ki naj bi sodelovale pri organizaciji prevoza.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

VRANSKO > O dogajanju je policijo okoli 10.20 obvestil občan, ki je videl, da je vozilo, ki je vozilo v smeri Ljubljane, ustavilo v bližini cestninske postaje Vransko. Iz tovornega dela vozila je skočilo več ljudi, ki so prek zaščitne mreže ob avtocesti pobegnili proti bližnjemu gozdu.

Voznik je nekaj kilometrov za cestninsko postajo Vransko vozilo ustavil in ga zapustil. Policijske patrulje so v nadaljevanju na območju Šmatevža našle 31 ilegalnih pribežnikov, ki so pred tem bežali v manjših skupinah. Po prvih podatkih so to predvsem državljani Afganistana in Pakistana.

Policisti so nato na območju Vranskega odvzeli prostost še štirim osebam, ki naj bi sodelovale pri organizaciji prevoza ilegalnih prebežnikov, so še sporočili s Policijske uprave Celje, ki bo podrobnejše podatke sporočila v četrtek.

STA


Najbolj brano