Na avtocesti nad Postojno okradli gradbince

Kar 10.000 evrov je bil vreden plen, ki so ga neznani tatovi v noči na torek ukradli z avtocestnega gradbišča na Ravbarkomandi. Gradbenemu podjetju so izmaknili udarno kladivo in planirno žlico za delovni stroj. Drugi tatovi, ki so bili na delu v ponedeljek, so bili bolj skromni.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKAV noči na torek sta z avtocestnega gradbišča podjetja Kolektor na Ravbarkomandi nad Postojno izginila dragocena priključka delovnega stroja. Sodeč po teži ukradenih priključkov je moralo biti tatov več, pripeljati pa so se morali najmanj s kombijem, če ne celo z manjšim tovornjakom. Z gradbišča so namreč ukradli razdiralno rušilno hidravlično kladivo in planirno nagibno žlico za delovni stroj ter idrijsko podjetje oškodovali za približno 10.000 evrov.

V ponedeljek dopoldne je neznani tat v novogoriški trgovini domačinu ukradel denarnico. Oškodovanec je imel v njej nekaj denarja, bančne kartice in osebne dokumente. V trgovino so kmalu po prijavi prihiteli policisti, vendar okradenemu niso mogli več pomagati. Če bodo storilca odkrili, ga bodo kazensko ovadili. Da sta iz parkiranega avta ob spomeniku na Cerju izginili denarnici, je policistom prav tako v ponedeljek prijavil oškodovanec. Ob tem je sicer ugotovil, da so mu v avto vlomili že v soboto popoldne in iz notranjosti ukradli moški denarnici z denarjem in dokumenti.

Skromnejši pa je bil v svojih željah tat, ki je v ponedeljek zgodaj zvečer iz novogoriške trgovine ukradel 48 evrov vredne športne copate. Po ugotovitvah prodajalcev je neznani moški copate vzel s prodajne police, jih skril v vrečko, nato pa zapustil trgovino, ne da bi jih plačal. Novogoriški policisti so očitno ugotovili, kdo je bil tat, in 46-letnega moškega ovadili tožilstvu. V Kopru pa je v prostorih ene od fakultet neznanec vlomil v avtomat z napitki in ukradel drobiž.

DC


Najbolj brano