Na Žiberno padel sum favoriziranja nekaterih strank

Koprski kriminalisti na koprski upravni enoti zbirajo obvestila in dokaze za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. Po naših informacijah je v postopku Bojan Žiberna, vodja oddelka za okolje in prostor, gospodarstvo in kmetijstvo, ki pa pravi, da o tem nič ne ve. Načelnica Lilijana Kozlovič pa je za Primorske novice potrdila, da so jih res obiskali kriminalisti in da je sama naznanila sum kaznivega dejanja.

Kriminalisti vodijo predkazenski postopek na koprski upravni enoti, po naših informacijah je v postopku Bojan Žiberna, vodja  oddelka za okolje in prostor, gospodarstvo in kmetijstvo Foto: Petra Vidrih
Kriminalisti vodijo predkazenski postopek na koprski upravni enoti, po naših informacijah je v postopku Bojan Žiberna, vodja oddelka za okolje in prostor, gospodarstvo in kmetijstvo Foto: Petra Vidrih

KOPER >Mene niso obiskali nobeni kriminalisti, prav tako ne vem, da bi bil zoper mene sprožen kakršenkoli uraden postopek,” nam je včeraj dejal Bojan Žiberna, vodja oddelka za okolje in prostor. Zanikal je tudi, da bi mu načelnica upravne enote Liljana Kozlovič izrekla kakršenkoli ukrep. Ta pa nam je potrdila, da je zaradi govoric o neustreznem delu vodje urada za okolje in prostor že pred letom dni sprožila postopke nadzora in ugotovila, da so bile pri nekaterih zadevah res storjene nepravilnosti. “Zaradi hude malomarnosti sem vodji oddelka tudi izrekla ukrep v obliki obvestila pred odpovedjo delovnega razmerja,” je pojasnila Kozlovičeva. Zaradi tega je Žiberni tudi omejila nekatera pooblastila, od tedaj pa tudi ni več njen edini namestnik.

Po koprskih ulicah se že dlje časa širijo govorice, da koprski vodja oddelka za okolje in prostor favorizira nekatere stranke pri različnih postopkih, za katere je kot vodja odgovoren. “Govoric sploh ne nameravam komentirati. Tudi z načelnico sem se pogovarjal o njih, vendar nikoli ni nihče pokazal na nič konkretnega. Pri delu, ki ga opravljam, je pravzaprav logično, da sem tarča različnih govoric, ampak sam svoje delo opravljam korektno,” je še dejal Žiberna.

Po naših podatkih so kriminalisti v sredo prišli po dokumente na upravno enoto, vendar nam tega na koprski policijski upravi niso potrdili. Dimitrij Marušič s koprske policijske uprave nam je sporočil le, da njihovi kriminalisti v okviru pred kazenskega postopka na upravni enoti v Kopru zbirajo obvestila in dokaze za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. Kozlovičeva je potrdila, da je postopke na policiji sprožila sama in je tam naznanila sum kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja. “Kot delodajalec nimaš možnosti ugotavljanja resničnosti nekaterih navedb, to lahko storijo le organi pregona. Zato je prav, da oni razčistijo, ali je bilo kaj nezakonito ali ne. Preden sem to storila, sem se za pomoč obrnila tako na protikorupcijsko komisijo kot na naše ministrstvo, vendar smo ugotovili, da ene zadeve res lahko preveri samo policija,” je še pojasnila Kozlovičeva. O konkretnih primerih, kjer naj bi se dogajale nepravilnosti, Kozlovičeva ni želela govoriti, je pa zanikala, da bi šlo za postopke, ki so povezani s koprsko občino, čeprav je tudi teh govoric veliko. Neuradno je slišati, da naj bi nepravilnosti odkrili pri postopkih, v katerih so bili udeleženi nekateri poslovni partnerji soproge Bojana Žiberne.

TATJANA TANACKOVIČ


Najbolj brano