Na Tolminskem naleteli na nasad konoplje

Konec minulega tedna so policisti ob hiši v enem od naselij na Tolminskem odkrili in zasegli nasad 48 rastlin konoplje, velikih od 40 do 200 centimetrov.

 Foto: Pu Nova Gorica
Foto: Pu Nova Gorica

NOVA GORICA > Policisti so o najdbi nasada obvestili tudi okrožno državno tožilstvo in v nadaljevanju postopka odvzeli prostost in odredili pridržanje v policijskih prostorih 50-letnemu moškemu. Glede obravnavanega primera je bila obveščena tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

V nadaljevanju postopka so tolminski policisti na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici pri osumljencu opravili hišno preiskavo, saj so bili podani utemeljeni razlogi za sum, da omenjeni moški goji prepovedano konopljo in nato predeluje oziroma hrani v objektu. V okviru hišne preiskave so policisti našli in zasegli približno več sto vejic konoplje z vrhi, ki so bile shranjene v plastične vreče. Zasežene rastline so policisti poslali v nadaljnjo analizo.

Na podlagi rezultatov analize in drugih ugotovljenih dejstev bodo tolminski policisti zoper omenjenega moškega podali kazensko ovadbo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano