Na Srminu se je zagozdil nemški tovornjakar

Napaka v GPS navigaciji in bližnji pogled na velike rezervoarje sta v torek popoldne premotila nemškega tovornjakarja, da je na ozki cesti na Srminu vztrajal, dokler z asfalta ni zapeljal na makadam in obtičal pod vrhom srminskega hriba. Poldrugo uro so ga reševali koprski gasilci.

Voznik je sicer videl rezervoarje, le napačno pot si je izbral do 
njih. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Voznik je sicer videl rezervoarje, le napačno pot si je izbral do njih. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

SRMIN > Zadrega nemškega voznika tovornjaka cisterne se je začela, ko je spregledal, da je tabla, ki na avtocesti na Bivju vodi proti nikoli zgrajenemu odcepu za koprsko pristanišče, prečrtana. Nemec naj bi sledil GPS sistemu in pogledu na rezervoarje, ki sta mu očitno kazala, da je pot do rezervoarjev na Srminu prava. Po nedokončanem odcepu je z avtoceste zapeljal desno navzdol, nato pa na križišču še enkrat desno in nadaljeval po ozki asfaltni cesti nad veliko rožnato hišo proti rezervoarjem.

Cesta ga je res vodila proti rezervoarjem, vendar pa je postajala tudi vse ožja in se je kmalu spremenila v makadamsko. Nemec je do takrat verjetno že spoznal svojo napako, vendar ni imel kje obrniti cisterne in je v upanju, da bo zato našel primeren prostor, nadaljeval pot desno v klanec ter končno obtičal na cesti pred hišo številka 34. Od tam so tudi poklicali na pomoč koprski regijski center, od koder so na Srmin poslali koprske poklicne gasilce.

Ekipa koprske gasilske brigade je z novim vozilom za tehnično posredovanje cisterno najprej povlekla vzvratno do dovolj velikega travnika, tam pa so mu pomagali tovornjak obrniti. Voznik je sicer skušal tovornjak na enak način tudi sam obrniti, vendar so mu gume na spolzki travi drsele. Koprski gasilci so tovornjak tako vlekli in ga hkrati držali, da ne bi zdrsnil s ceste. Po poldrugi uri je bil nemški tovornjakar spet trdno na cesti, obrnjen v smer, od koder je pripeljal.

Kot smo izvedeli, je to že drugi primer, pred nekaj meseci naj bi podobno zašel tudi poljski tovornjakar. Zaradi tega so stanovalci hiš na Srminu že predlagali, da bi ceste, ki vodijo do njih, še dodatno označili. DC


Najbolj brano