Na Šmarski cesti je počilo dvakrat

Na Šmarski cesti sta se včeraj zgodili nesreči, v katerih so se trije vozniki laže poškodovali. Brez hujših posledic sta se včeraj in v soboto končali tudi nesreči v Kromberku in v Braniku.

 Foto: STA
Foto: STA

ISTRA, GORIŠKA > Na cesti med Koprom in Šmarjami, pri odcepu za Bošamarin, je včeraj okoli 8.20 počilo, ko je 42-letna voznica v križišču stala in nameravala zaviti levo. Takrat je za njo pripeljal 73-letni hrvaški voznik, ki je trčil v zadnji del njenega avtomobila in ga porinil na nasprotni vozni pas. Takrat je iz nasprotne smeri pripeljal 60-letni voznik iz Kopra in trčil v vozničin avto. V nesreči sta se laže poškodovala 42-letna voznica in 60-letni voznik, reševalci so ju odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Policisti so povzročitelja oglobili, 60-letnemu vozniku pa so zasegli avto, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Malo po poldnevu je na Šmarski cesti počilo še enkrat. 51-letna voznica se je peljala od Dragonje proti Kopru, v ovinku jo je zaradi neprilagojene hitrosti z avtom zaneslo v desno, tam je trčila v brežino, avto pa se je prevrnil na streho. Reševalci so jo z lažjimi poškodbami odpeljali v bolnišnico.

Včeraj zjutraj sta v Kromberku trčili voznici avtomobilov, stari 34 in 39 let. Nesrečo je povzročila 34-letnica, ki so ji policisti izdali plačilni nalog. Reševalci so oskrbeli poškodovano osebo.

V soboto dopoldne je 24-letna voznica z avtom peljala od Branika proti Steskam, pred njo pa je z avtom peljala 66-letna voznica. Ta je v Braniku, v bližini ene od trgovin, zavijala desno na parkirni prostor, 24-letna voznica pa je zaradi prekratke varnostne raz- dalje trčila v zadnji del njenega vozila. 66-letna voznica je zaradi bolečin v vratu kasneje poiskala pomoč v šempetrski bolnišnici. Policisti so 24-letno voznico oglobili.

Včeraj ponoči so policisti v Ajdovščini ustavili 21-letnega voznika avtomobila. Napihal je 0,69 miligrama alkohola (1,45 promila). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in mu začasno zasegli vozniško dovoljenje.

SP


Najbolj brano