Na Pagu ovadili 135 ljudi zaradi mamil, tudi dva Slovenca

Hrvaški policisti so konec junija in v začetku julija na otoku Pag ovadili 135 oseb zaradi posedovanja prepovedanih mamil, med njimi tudi 34-letnega in 21-letnega Slovenca, je danes sporočila policijska uprava liško-senjska.

Pag Foto: Wikipedia
Pag Foto: Wikipedia

ZAGREB > Največ ovadenih je bilo britanskih državljanov, in sicer 118. Skupna višina kazni je znašala 450.000 kun (59.210 evrov).

Gre za policijsko operacijo Insula, ki je usmerjena proti prepovedanim mamilom na otoku Pag, na katerem sta dve znani plaži Zrće in Katarelac, ki ju obiskuje na tisoče mladih, željnih 24-urnih zabav ob elektronski glasbi.

Policisti so od 29. junija do 6. julija med drugim zasegli 18 gramov kokaina, 11 gramov heroina, štiri grame amfetaminov, 24 gramov marihuane, dva grama hašiša, 30 gramov ketaminov in več kot 50 tabletk ekstazija, so zapisali na spletni strani policijske uprave.

Poleg Britancev in Slovencev, so mamila našli tudi pri petih domačinih, treh Nemcih, dveh Avstralcih ter pri Ircu, Škotu, Slovaku in Švicarju. Kaznovali jih bodo na podlagi zakona o boju proti zlorabi drog. Večino so kaznovali zaradi prekrškov, peterico pa so tudi kazensko ovadili.

Policija je še dodala, da so med operacijo, ki jo bodo nadaljevali, odvzeli štiri osebne avtomobile osebam, ki so opravljale taksi storitve brez ustreznih dovoljenj, našli pa so celo osebo s tiralice.

STA


Najbolj brano