Srb je v avtu prevažal 45 kilogramov heroina

Novomeškim policistom je pred dnevi na mejnem prehodu Obrežje uspel letošnji največji “ulov” heroina. V avtu znamke VW passat, s katerim se je iz Hrvaške pripeljal 51-letni Srb, so odkrili 45 kilogramov heroina.

Za zadnjo klopjo avtomobila so policisti odkrili prirejen 
prostor, v katerem je bilo kar 80 zavojev s heroinom v skupni 
teži 45 kilogramov. Foto: Pu Novo Mesto
Za zadnjo klopjo avtomobila so policisti odkrili prirejen prostor, v katerem je bilo kar 80 zavojev s heroinom v skupni teži 45 kilogramov. Foto: Pu Novo Mesto

OBREŽJE >Med izvajanjem rednih nalog so se policisti na mejnem prehodu Obrežje v soboto odločili za podrobnejši pregled avta VW passat. Ob natančnem pregledu notranjosti je policist opazil, da je zadnja klop, ki je sicer deljiva, nedeljiva. Zato je posumil, da je za zadnjo klopjo prirejen prostor.

Sum se je kmalu zatem, ko so kriminalisti ob navzočnosti tožilca in mobilne carinske enote pregledali avto, izkazal kot utemeljen. Našli so 80 zavojev z rjavo prašnato snovjo, za katero so preliminarni testi pokazali, da je heroin. Zavoje, v katerih je bilo skupno 45 kilogramov droge, so zasegli in poslali v nacionalni forenzični laboratorij.

51-letnega srbskega državljana, ki je vozil avto, so pridržali in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je po zaslišanju zoper Srba odredil pripor. Preiskava še ni končana, slovenski kriminalisti pri ugotavljanju vseh okoliščin sodelujejo tudi s tujimi varnostnimi organi. Pošiljka heroina naj bi bila vredna najmanj 1,1 milijona evrov, v prodaji na drobno pa še bistveno več.

Še dva kilograma več heroina kot v omenjeni pošiljki so nekaj dni prej odkrili na mejnem prehodu Bajakovo, kamor sta se iz Srbije z avtom kia carnival pripeljala bolgarska državljana, stara 55 in 38 let. V prirejenem prostoru so hrvaški policisti našli 90 zavojev, v katerih je bilo 47 kilogramov heroina. Namenjen naj bi bil zahodnoevropskemu tržišču. Oba osumljenca sta po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku v Osijeku končala v priporu, proti ostalima dvema potnikoma, ki sta se peljala v istem avtu, pa niso ukrepali.

Ali sta pošiljki, ki skupaj presegata 90 kilogramov, morebiti povezani, za zdaj še ni znano. Gre pa za kar hud udarec razvejanemu zahodnoevropskemu narko tržišču.

SK


Najbolj brano