Ogenj po bregu ušel v gozd (foto)

Gozdni požar, ki se je v danes zjutraj razplamtel v gozdu na Loškem brdu, tik ob železniški progi, je gasilo 27 gasilcev iz koprske gasilske brigade in bližnjih prostovoljnih gasilskih društev. Gasilci so letos v Istri in na Krasu že gasili manjše požare ob železniški progi, današnji požar pa je bil v letošnjem poletju med večjimi.

Danes ob 8.01 je na Loškem brdu v občini Koper zagorelo ob 
železniški progi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Danes ob 8.01 je na Loškem brdu v občini Koper zagorelo ob železniški progi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Ob železniški progi na Loškem brdu, nad vasjo Loka v zgornjem delu doline Rižane, je zagorelo okoli osme ure zjutraj. Zagorelo je ob železniški progi, nato pa se je požar širil po pobočju navzgor. Vodja intervencije Alojša Prodan iz koprske gasilske brigade je povedal, da se je prav zaradi vzgona požar hitro širil. Ves čas so gasili na strmem pobočju.

Na težko dostopnem terenu je gorelo predvsem podrastje v mešanem gozdu. Požar je pogasilo šest koprskih poklicnih gasilcev in 21 gasilcev iz prostovoljnih društev Dol, Pobegi-Čežarji, Dekani, Movraž, Gradin in Rakitovec. Ognjeni zublji so zajeli podrastje na približno devetih hektarih. Razžagali so tudi dve drevesi, ki sta ogrožali železniško progo. Ker je obstajala nevarnost, da bi se požar ponovno razplamtel, je na požarišču do večera ostala požarna straža. SP


Najbolj brano