Na Goriškem včeraj nova serija nesreč

Starejši voznik z avtom na streho, voznica zaprla pot motoristu, prehiter kolesar v ovinku v naproti vozeči avto, Američanka padla s kolesa … so dogodki, ki so včeraj znova zaposlovali policiste, gasilce, reševalce in cestarje na Goriškem, v Brdih in Posočju. K sreči so se nesreče končale brez najhujših posledic, v bolnišnici pa so končali štirje udeleženci.

V torek popoldne so pri Soči pobirali s tal madžarskega 
kolesarja, ki je padel kar sam. Foto: Gz Bovec
V torek popoldne so pri Soči pobirali s tal madžarskega kolesarja, ki je padel kar sam. Foto: Gz Bovec

GORIŠKA > Začelo se je včeraj ob pol enajstih dopoldne, ko sta na Skalniški cesti v Solkanu trčila osebno vozilo in kolesar. 47-letni italijanski kolesar je vozil proti Solkanu, zaradi prehitre vožnje pa ga je v desnem ovinku odneslo na nasprotni vozni pas, po katerem je takrat z avtom pripeljal 67-letni domačin. Trčenje je bilo neizbežno, k sreči pa se je kolesar po prvih podatkih le laže poškodoval. Vseeno so ga odpeljali na zdravljenje v bolnišnico, reševalcem in policistom pa so pomagali tudi novogoriški poklicni gasilci.

Deset minut čez poldan se je zgodila nove kolesarska nesreča. Med Vrhovljami in Gonjačami v Goriških Brdih je s kolesom padla 63-letna ameriška državljanka. Oskrbeli so jo reševalci in odpeljali na zdravljenje, kako hudo se je poškodovala, pa včeraj še ni bilo znano.

Ob pol treh popoldne je 59-letna domačinka očitno spregledala motorista in v križišču za Šmihel z avtom zapeljala na glavno cesto, po kateri je iz Ozeljana proti Novi Gorici vozil 50-letni motorist z območja Ljubljane. Motoristu je tako izsilila prednost, zato je trčil v njen avto in padel. Oskrbeli so ga novogoriški reševalci, pri odpravi posledic nesreče so pomagali tudi novogoriški gasilci. Motorist se je domnevno huje poškodoval.

Deset minut kasneje je počilo še na cesti med Kobaridom in Trnovim, kjer je starejši domačin z avtom zapeljal desno v brežino, trčil vanjo in se z avtom prevrnil nazaj na cesto in obstal na strehi.

Sicer pa je v torek popoldne pokalo tudi na cestah v Vipavski dolini. Ob sedmih zvečer je 39-letni domačin z motorjem vozil po regionalni cesti, v križišču za industrijsko cono v Ajdovščini pa mu je po prvih podatkih pot presekal enako star hrvaški državljan s tovornjakom. Motorist je padel in se hudo poškodoval, zato so ga ajdovski reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Hrvata čaka kazenska ovadba.

Pri vasi Soča pri Bovcu pa je nekaj minut pred peto popoldne s kolesom padel 49-letni madžarski državljan, ki je zapeljal preveč desno in je zadel ob rob ceste. Tudi njega so odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

DC


Najbolj brano