Na Goriškem ropal 30-letnik iz Tolmina

Konec leta 2015 in v začetku letošnjega leta so imeli novogoriški policisti in kriminalisti obilico dela s preiskavo štirih ropov trgovin na območju Nove Gorice in Šempetra pri Gorici ter s preiskavo štirih drznih tatvin. V povezavi s tem so pred kratkim pred preiskovalnega sodnika privedli 30-letnika, ki je zanj odredil pripor.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

NOVA GORICA > Policisti so sum na 30-letnega moškega usmerili na podlagi pridobljenih podatkov in ob pomoči tolminskih policistov. V predkazenskem postopku so zbrali dovolj podatkov, da so ga osumili za dve drzni tatvini in od preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici pridobili odredbo za hišno in osebno preiskavo.

Hišno preiskavo so opravili 6. januarja, pri tem pa med drugim zasegli tudi predmete, ki so 30-letnika povezali še s storitvijo dveh ropov trgovin v Novi Gorici in Šempetru pri Gorici.

V času pred prijetjem se je osumljeni tudi nasilno vedel v družini ter izvršil kaznivo dejanje povezano s prepovedanimi drogami.

Policisti so osumljenca s kazensko ovadbo, v kateri so ga ovadili zaradi več kaznivih dejanj, privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zanj po zaslišanju odredil pripor.

STA


Najbolj brano