Na turistični ladji MSC Poesia odkrili tri kilograme kokaina

Na Hrvaškem, še posebno v Dalmaciji, odmeva uspešno zaključena mednarodna preiskava, med katero so zasegli več kilogramov izredno čistega kokaina. Konec tedna so cariniki v strojnici turistične ladje MSC Poesia odkrili tri kilograme kokaina.

Na dubrovniško-neretvanski policijski upravi so predstavili 
rezultate preiskave in na ogled postavili zaseženi kokain.
Na dubrovniško-neretvanski policijski upravi so predstavili rezultate preiskave in na ogled postavili zaseženi kokain.  

DUBROVNIK > Podrobnosti preiskave Porat 2015 so v soboto predstavili na dubrovniško-neretvanski policijski upravi. Poleti so prišli na sled mednarodni združbi, ki je kokain prodajala v Črni gori in na Hrvaškem, konec tedna pa so v končni akciji prijeli štiri osumljene, tri Hrvate in Črnogorca, ki naj bi organiziral mednarodno združbo. Veliko pozornosti in radovednosti so v petek sprožili oboroženi pripadniki hrvaške specialne enote, ki so jih domačini opazili na več lokacijah v Dubrovniku. Pojasnili so, da je bilo njihovo sodelovanje potrebno zaradi varnosti občanov in da bi preprečili oborožen napad na policiste.

Policijska vozila pa so bila tudi v pristanišču Gruž, v bližini turistične potniške ladje MSC Poesia, ki pluje pod panamsko zastavo. Potniki menda sploh niso opazili, da se je na ladji dogajalo nekaj neobičajnega. V strojnici potniške ladje so cariniki našli tri kilograme izredno čistega kokaina.

V Dubrovniku so v petek prijeli Hrvata in Črnogorca ter opravili več hišnih preiskav. Osumljena naj bi pred kratkim dvema hrvaškima kupcema prodala kilogram kokaina. Kupcema so drogo zasegli in ju ovadili.

Že v začetku oktobra so v pristanišču Ploče, po tem, ko sta zapustila trajekt, pri dveh hrvaških državljanih našli še pol kilograma kokaina. Skupno so združbi zasegli več kot pet kilogramov kokaina. Med preiskavo so osumljeni večje količine kokaina pometali v morje, so pojasnili predstavniki policije v soboto. S preiskavo Porat 2015 so dalmatinski preiskovalci prekinili tihotapljenje kokaina iz Južne Amerike na Hrvaško in v sosednje države. Pri tem so sodelovali z ameriškimi obveščevalnimi agencijami in črnogorsko policijo.

Hrvaški mediji poročajo, da je organizator združbe eden od članov razvpite skupine Pink Panter, ki je znana predvsem po drznih tatvinah in ropih v različnih evropskih mestih. NR


Najbolj brano