Mulci bežali pred policisti

V noči na nedeljo je bilo na Pivškem zelo razburljivo. Med domačini se je naslednje jutro kmalu razvedelo, zakaj so ponoči zavijale policijske sirene. “Lovili” so mladoletnike, ki se v avtu in na skuterju niso hoteli ustaviti, dva sta pred možmi postave sredi noči zbežala celo v gozd. Izkazalo se je, da je pred policisti v petki bežal koma 14-letni domačin, na motorju pa njegov dve leti starejši sovaščan.

Več policijskih patrulj je v noči s sobote na nedeljo na 
Pivškem ustavljalo mladoletnike. 14-letnik je vozil Renaultovo  petko, dve leti starejši najstnik pa skuter  piaggio 
liberty.    Foto: Leo Caharija
Več policijskih patrulj je v noči s sobote na nedeljo na Pivškem ustavljalo mladoletnike. 14-letnik je vozil Renaultovo petko, dve leti starejši najstnik pa skuter piaggio liberty.  Foto: Leo Caharija

PIVKA, NARIN > Na cesti od Pivke proti Košani so policisti v soboto, malo po 23. uri, poskušali ustaviti renault 5, a voznik ni upošteval njihovih znakov. Čeprav so ga policisti, ki so peljali za petko, s svetlobnimi in zvočnimi signali večkrat poskušali ustaviti, je še kar bežal pred njimi. Proti Narinu je odpeljalo več policijskih patrulj, ena je voznika pričakala v zasedi na makadamski cesti, v bližini križišča za Narin. Policisti so pripeljali z nasprotne strani in tako je voznik moral ustaviti.

A to še ni pomenilo, da se bo kar tako vdal, s sopotnikom sta pobegnila proti gozdu, tretji pa je ostal pri vozilu. Policisti so ugotovili, da gre za 15-letnega domačina, pobegnila pa sta enako star sopotnik in leto mlajši voznik.

Sredi noči so policisti preverili, ali sta najstnika medtem že prišla domov. Ker ju še ni bilo, so organizirali iskalno akcijo. Fanta je iskalo več policijskih patrulj, saj sta v mrazu in temi zbežala v gozd, kjer bi se jima lahko še kaj zgodilo. Prav tako se nista oglašala na mobilna telefona. Okoli pol dveh ponoči pa so starši policistom sporočili, da sta prišla domov. Petko so policisti zasegli, proti 14-letniku pa bodo spisali obdolžilni predlog.

V Luciji so policisti v petek ustavili avto znamke BWM, ki ga je vozil 16-letnik. Vozniškega dovoljenja B kategorije nima, saj še ni dovolj star. Avto so mu tako zasegli, prav tako registrski tablici. Zaradi kršenja prometnih predpisov bodo na okrajno sodišče poslali obdolžilni predlog.

Medtem ko so možje postave še iskali mlada ubežnika, so se morali ukvarjati še z enim najstnikom. Nekaj minut po polnoči so zapeljali za voznikom motornega kolesa, ki je pred njimi bežal proti Narinu. Tudi njega so večkrat poskušali ustaviti s sireno in lučkami, vendar se tudi njemu ni zdelo, da bi moral ustaviti.

Nazadnje je v levem ovinku pri prvih hišah v Narinu zaradi prevelike hitrosti in poledenelega cestišča z motorjem zdrsnil. Na srečo se ni poškodoval, motor pa je le položil na levi bok.

Kmalu se je izkazalo, da so imeli opravka še z enim domačinom. 16-letnik nima vozniškega dovoljenja za motorno kolo, piaggio tip liberty so mu policisti zato zasegli, tudi proti njemu bodo spisali obdolžilni predlog. Oba najstnika bosta morala na okrajnem sodišču pojasniti, o čem sta razmišljala, ko sta bežala pred policisti. SP


Najbolj brano