Mu je v pijačo stresla strihnin?

V enem od novogoriških hotelov se je sinoči dogajala prava drama. Iz ene od hotelskih sob naj bi v bolnišnico odpeljali italijanskega gosta, ki je tožil, da mu je slabo. Zaradi suma, da naj bi ga zastrupila, so novogoriški policisti po naših neuradnih informacijah pridržali žensko, prav tako italijansko državljanko. Italijanka je izkoristila slabost moškega in mu ukradla igralniške žetone v vrednosti nekaj tisoč evrov. 58-letnemu oškodovancu so zdravniško pomoč nudili v šempetrski bolnišnici in ga po nekaj urah odpustili v domačo nego, so danes sporočili iz novogoriške policijske uprave.

Italijanu naj bi postalo slabo, ker naj bi mu ženska v kozarec 
stresla strup. Foto: Leo Caharija
Italijanu naj bi postalo slabo, ker naj bi mu ženska v kozarec stresla strup. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Na novogoriški policijski upravi so z informacijami o dogajanju v enem od tamkajšnjih hotelov izredno skopi. V četrtek je tiskovni predstavnik Dean Božnik potrdil le, da so novogoriški kriminalisti in policisti v sredo zgodaj zvečer na območju Nove Gorice začeli preiskovati poskus uboja. “Zaradi interesa kriminalistične preiskave drugih podrobnostih v tem trenutku ne moremo posredovati,” je na novinarska vprašanja odgovarjal Božnik.

Izvedeli smo, da naj bi se poskus uboja zgodil v enem od novogoriških hotelov. Enemu od italijanskih gostov naj bi v hotelski sobi postalo slabo, uspel je poklicati na recepcijo, od koder so poklicali reševalce, ti pa so ga nato odpeljali v bolnišnico. Moški je bil menda v družbi precej mlajše ženske, prav tako italijanske državljanke.

Po neuradnih informacijah, naj bi ženska Italijanu v kozarec stresla strup strihnin, ki je izjemno toksičen alkaloid rastlinskega izvora. Po videzu je brezbarven kristal brez vonja, topen v vodi. V zelo majhnih odmerkih lahko deluje tudi kot poživilo, v večjih pa se začnejo pri človeku kazati simptomi zastrupitve: razdražljivost, težave z dihanjem, boleči mišični krči, ki lahko vodijo v vročico in poškodbe jeter ter ledvic.

Kriminalisti še preverjajo, kaj se je dogajalo v hotelski sobi in zakaj je gostu postalo slabo. Po naših podatkih so Italijanko pridržali. Moškemu naj bi v pijačo stresla strup. Kaj natančno, bodo razkrile podrobnejše preiskave. Menda pa je ženska policistom izročila manjšo vrečko, v kateri naj bi bil strihnin.

Na novogoriški policijski upravi so pojasnili še, da so kriminalisti opravili nujna preiskovalna dejanja in da kriminalistična preiskava še ni končana, saj še vedno preverjajo posamezne okoliščine. Od ugotovitev bo odvisno tudi, ali se bo morda spremenil tudi očitek proti pridržani ženski. O dogajanju so kriminalisti obvestili tudi dežurno državno tožilko. SIJAN PRETNAR


Najbolj brano