Motoristka čelno v kolesarja

Komaj 17-letna voznica motornega kolesa je včeraj kmalu po poldnevu na Tolminskem čelno trčila v kolesarja, ki je obležal s hudimi poškodbami. Oba sta končala v istem helikopterju, s katerim so ju odpeljali v Ljubljano. Drugi torkovi ponesrečenci so jo lažje odnesli.

V trčenju motoristke in kolesarja je krajši konec potegnil 
kolesar. Tolminski reševalci so morali pomagati obema hkrati, 
nato pa so ju skupaj odpeljali s helikopterjem.   Foto: Pgd Tolmin
V trčenju motoristke in kolesarja je krajši konec potegnil kolesar. Tolminski reševalci so morali pomagati obema hkrati, nato pa so ju skupaj odpeljali s helikopterjem.  Foto: Pgd Tolmin

PRIMORSKA > Najhujša nesreča v zadnjih dneh se je zgodila včeraj 20 minut čez poldne na lokalni cesti med Pečinami in Slapom ob Idrijci. 47-letni kolesar je vozil iz smeri Pečin, ko mu je nasproti po njegovi strani pripeljala 17-letna voznica motornega kolesa. Kolesar in mladoletna motoristka sta čelno trčila, padla in oba obležala v travi ob cesti.

Med vožnjo sta oba k sreči nosila čeladi, voznica je dobila le hud udarec v glavo in se je ob trku laže poškodovala, kolesar pa je utrpel hude telesne poškodbe. Po neuradnih podatkih naj bi imel več zlomov, tudi odprtih. Tolminski reševalci in gasilci so oba oskrbeli na kraju, nato pa ju je ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči odpeljala v ljubljanski klinični center. Mlado voznico bodo policisti kazensko ovadili.

V torek dopoldne je počilo v bližini regionalne ceste skozi Vipavsko dolino, kjer je voznik z avtom vozil iz smeri Manč proti regionalni cesti in v križišču izsilil prednost kolesarju, ki je po njej pravilno pripeljal iz Podnanosa. Kolesar je trčil v avto in padel, k sreči pa se je pri tem le laže poškodoval. Ajdovski reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v šempetrsko bolnišnico, ob nesreči so pomagali tudi ajdovski gasilci.

Dvajset minut pred drugo uro popoldne je v Logu pri Godoviču voznik avtomobila s stranske zapeljal na glavno cesto in zaprl pot motoristu. Motorist k sreči ni trčil v avto, ampak ga je le oplazil, vseeno pa je padel in se laže poškodoval. Nekaj minut po tretji uri popoldne pa je na cesti med Postajo in Grudnico v občini Tolmin 18-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljala s ceste in se lažje telesno poškodovala.

Nekaj minut po osmi uri zvečer pa je v Mostu na Soči 23-letni voznik z avtom zapeljal s ceste, trčil v brežino in se prevrnil. Pri tem se k sreči ni poškodoval. Tolminski gasilci so prečrpali gorivo iz rezervoarja, odklopili akumulator na avtu in počistili razlite tekočine.

V torek je pokalo tudi v Istri. Dopoldne je 55-letni voznik motorja iz okolice Celja zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avto, ki ga je pred njim vozil 28-letni Pirančan. Motorist si je pri tem polomil nekaj reber, sicer pa ne bo utrpel hujših posledic. DC


Najbolj brano