Motorista s hudimi poškodbami odpeljali v bolnišnico

Danes, nekaj minut po 16. uri, se je na Šmarski cesti v Kopru zgodila huda nesreča. Voznik tovornega vozila je zavijal levo, ko je za njim pripeljal motorist, ki je prehiteval kolono. Motorist je trčil v tovorno vozilo, padel in obležal v jarku.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

KOPER, POSTOJNA > Prihiteli so policisti, reševalci in koprski poklicni gasilci, ki so pomagali reševalcem pri imobilizaciji in prenosu poškodovanega motorista do reševalnega vozila. Motorista, ki je vozil motor italijanske registracije, so reševalci z zelo hudimi poškodbami odpeljali v izolsko bolnišnico. Cesta je bila zaradi nesreče nekaj časa zaprta.

Malo pred tem, okoli 15.45, je motorist padel na cesti med Razdrtim in Senožečami. Gasilci iz Postojne in Razdrtega so poškodovanemu motoristu pomagali do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči. Po prvih podatkih se ni huje poškodoval.

Na agenciji za varnost prometa so konec tedna opozorili na to, da je pred dnevi spet ugasnilo življenje mladega motorista. Letos so slovenske ceste zahtevale 74 smrtnih žrtev, med njimi je bilo 15 motoristov (v enakem obdobju lanskega leta je bilo 65 smrtnih žrtev). Na agenciji za varnost prometa so spomnili, da je bil lani julij eden najbolj krvavih na slovenskih cestah, samo v tednu od 13. do 19. julija je lani umrlo osem ljudi, med njimi dva motorista.

“Vožnja motornega kolesa zahteva zelo visok nivo koncentracije, prav tako upravljanje motorja predstavlja velik fizični napor, sploh pri daljših relacijah in visokih temperaturah,” opozarjajo na agenciji. Vsem motoristom svetujejo, naj se na vožnjo odpravijo spočiti in mirni, ter naj se jim ne budi. SP


Najbolj brano