Motorista na tleh

V ponedeljek proti večeru sta se na Bernardinu in v Kopru zgodili prometni nesreči, v katerih sta bila udeležena mladoletna motorista. Nesrečo na Bernardinu je povzročil voznik avtomobila, ki je mlademu motoristu izsilil prednost.

Po nesreči so reševalci mladega motorista odpeljali na 
pregled v bolnišnico. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Po nesreči so reševalci mladega motorista odpeljali na pregled v bolnišnico. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER, PORTOROŽ > V ponedeljek zvečer so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico 14-letnika, ki je bil na Dolgi rebri v Žusterni udeležen v prometni nesreči. Ob 18.38 je 50-letni voznik z avtom s Krožne ceste v križišču zavil na Dolgo reber in nadaljeval z vožnjo, ko mu je iz nasprotne smeri pripeljal voznik manjšega kros motorja in trčil v prednji del avtomobila.

14-letnik, ki je vozil motor malaguti grizzly 50, se je pri padcu poškodoval. V bolnišnici so ugotovili, da ima počeno podlahtnico. Policisti so ugotovili, da se ne voznik avta ne motorist nista držala desnega roba vozišča, zato so kaznovali oba. Posredovali so tudi koprski poklicni gasilci, ki so pomagali reševalcem in posuli cestišče z vpojnim sredstvom.

Dobro uro pred tem pa je bil motorist udeležen tudi v nesreči, ki se je zgodila pri Bernardinu. Okoli 17.30 je 59-letni voznik osebnega avtomobila (ki je za seboj vlekel drugi avtomobil) izsilil prednost 17-letnemu vozniku motornega kolesa, doma iz Izole, ki je peljal še sopotnico. Motorist se je v nesreči poškodoval, tudi njega so odpeljali v izolsko bolnico. Zaradi nesreče je bila cesta zaprta do 19.36. Policisti bodo povzročitelju izdali plačilni nalog.

SP


Najbolj brano