Motorista je vrglo prek zidu

Cesta med Kobaridom in Trnovim ob Soči je bila v petek dopoldne zaradi nesreče nizozemskega motorista nekaj časa zaprta za ves promet. Motorist je trčil v obcestni zid, nato pa ga je odbilo v grapo, kjer je obležal več metrov pod cesto, s hudimi poškodbami.

 Foto: Pgd Kobarid
Foto: Pgd Kobarid

KOBARID > Nesreča se je zgodila okoli 9.30, ko se je 64-letni nizozemski motorist peljal iz Bovca proti Kobaridu. V desnem ovinku ga je z motorjem zaneslo na nasprotno stran ceste, kjer je trčil v obcestni zid. Motorno kolo je odbilo nazaj na cesto, motorista pa je vrglo čez zid, pod cesto, približno deset metrov globoko, kjer je obležal s hudimi poškodbami. Najverjetneje si je poškodoval hrbtenico in zlomil levo golen.

Poleg policistov so na prizorišče prihiteli tolminski reševalci in kobariški gasilci, ki so pomagali dvigniti ranjenega motorista na cesto. Reševalci so ga nato odpeljali na helioport v Kobaridu, od tam pa so ga s policijskim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Zaradi reševanja motorista je bila cesta krajši čas zaprta za ves promet. Bovški policisti bodo motoristu izdali plačilni nalog. SP


Najbolj brano