Motorista sta se hudo poškodovala

Konec tedna so imeli vozniki koles in motorjev na primorskih cestah precej smole. Najhuje sta jo skupila motorista iz Izole in okolice Sežane. Prvi se je v soboto popoldne ponesrečil na cesti med Knežakom in Pivko, drugi pa pri naselju Šmarje.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V soboto okoli 17.20 se je 24-letni Izolan z motornim kolesom peljal iz Knežaka proti Pivki. V desnem ovinku je zapeljal preko neprekinjene ločilne črte, takrat pa je iz nasprotne smeri z avtom pripeljal 32-letni hrvaški voznik. Motorist je čelno trčil v avto. Reševalci so ga s hudimi poškodbami odpeljali v ljubljanski klinični center. Cesta je bila zaprta do 20.30.

V soboto nekaj minut po 14. uri se je nesreča zgodila pri Šmarjah na Sežanskem. 17-letnik je z motornim kolesom prehiteval avto in pri tem izgubil nadzor nad svojim vozilom. Padel je na obcestni nasip in se huje poškodoval. Vozil je brez varnostne čelade in brez vozniškega dovoljenja. Policisti bodo proti njemu spisali obdolžilni predlog.

V Novi Gorici se je v soboto dopoldne huje poškodoval 47-letni kolesar iz Solkana. Vanj je trčila 74-letna voznica avtomobila, ki je v križišču Cankarjeve in Rejčeve ulice zavijala levo in kolesarju, ki je peljal naravnost, izsilila prednost. Reševalci so kolesarja odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V noči na soboto, nekaj minut po polnoči, je na Ronketu padel 54-letni kolesar. Trčil je v rob pločnika in si pri padcu poškodoval nos. Policisti so mu odredili alkotest, ki je pokazal, da ima 0,86 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. V soboto zvečer je počilo tudi na Ajševici. 27-letni domačin je z avtom trčil v hišo. Na srečo se ni poškodoval, napihal pa je 0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Včeraj popoldne je v bližini Kobarida v ostrem desnem ovinku padel še 57-letni motorist iz okolice Izole in se laže poškodoval. SP


Najbolj brano