Motorist trčil v brežino

V soboto okoli 15.20 je bila policija obveščena o prometni nesreči na glavni cesti Godovič-Idrija, v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa.

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Ugotovljeno je bilo, da je 29-letni motorist z Gorenjske vozil iz smeri Godoviča proti Idriji in v levem ovinku zaradi vožnje preveč blizu desnemu robu zapeljal izven ceste ter trčil v brežino. Zdravnik je ugotovil, da se je motorist predvidoma laže poškodoval. Reševalci ZD Idrija so poškodovanega motorista oskrbeli in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Idrija. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bo omenjenemu vozniku motornega kolesa izdan plačilni nalog.

Vozili sta čelno trčili

V soboto ob 18.33 je bila policija obveščena o prometni nesreči v naselju Zalošče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 42-letni voznik avtomobila vozil po regionalni cesti iz smeri Dornberka proti naselju Batuje. V ovinku ga je zaneslo, trčil je v betonski robnik. Vozilo je nato odbilo v na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 34-letni voznik osebnega avtomobila. Vozili sta čelno trčili, voznika pa sta se pri tem laže poškodovana. Obema so kasneje reševalci ZD Ajdovščina na kraju nudili prvo pomoč, nato pa so oba poškodovana voznika z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in ajdovskim reševalcem so pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. Prometni policisti so v postopku ugotovili, da je 42-letni voznik (povzročitelj prometne nesreče) vozil pod vplivom alkohola, napihal je 1,07 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper njega bo podana kazenska ovadba.

Vlomil skozi okno

Včeraj zjutraj so policiste obvestil o vlomu skozi okno v eno od stanovanjskih hiš v Vogrskem. Po sedanjih ugotovitvah je nepridiprav iz notranjih prostorov odvzel več kosov zlatnine v skupni vrednosti tisoč evrov. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem glede na ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo.

Iz vozil ukradli torbici

V soboto popoldne so policiste obvestili o tatvini moške torbice iz tovornega vozila, ki je bilo parkirano ob cesti pod vrhom Trstelja. Neznanec je iz odklenjenega vozila ukradel torbico z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg osebnih in drugih dokumentov, bančnih kartic tudi prenosna telefona in gotovino). Policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V soboto ob 19.11 je bila policija obveščena o vlomu v parkirano vozilo v naselju Loke. Nepridiprav je razbil steklo na zadnjih vratih vozila in ukradel žensko torbico z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg osebnih dokumentov tudi mobilni telefon, očala in gotovino). Policisti bodo v zvezi z omenjeno zadevo podali kazensko ovadbo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano