Motorist se je huje poškodoval

Danes ob 12.32 je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti Plave-Vrhovlje, v kateri sta bila udeležena motorist in voznik avtomobila. Poleg policistov so bili na kraj prometne nesreče napoteni tudi reševalci in gasilci PGE Nova Gorica.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Po sedanjih ugotovitvah je 66-letni voznik avtomobila (v njegovem vozilu je bila tudi sopotnica) pripeljal iz smeri naselja Vrhovlje pri Kojskem. Ko je nameraval zaviti levo proti naselju Plave, iz smeri naselja Plave po prednostni cesti pripeljal 41-letni voznik motornega kolesa. Motorist je čelno trčil v avto, ki mu je izsilil prednost. V prometni nesreči se je motorist predvidoma huje poškodoval. Reševalci so mu na kraju nudili zdravniško oskrbo in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva v zvezi z okoliščinami prometne nesreče ter težo telesnih poškodb zoper 66-letnega voznika osebnega avtomobila – povzročitelja prometne nesreče ustrezno ukrepali.

Padalka je stopila v jamo

Danes ob 12.28 je bila policija obveščena, da se je na vzletišču Kobala na Tolminskem poškodovala jadralna padalka. S strani pristojne službe so bili na kraj napoteni tudi reševalci NMP ZD Tolmin in pripadniki GRS Tolmin. Policisti so na kraju med drugim ugotovili, da je 53-letna jadralna padalka, državljanka Velike Britanije, pri vzletu oziroma hoji po vzletišču stopila v manjšo jamo, zaradi česar je padla po tleh in si zvila gleženj. Na kraju so ji nudili zdravniško oskrbo, nato pa je bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Prometna nesreča v Kromberku

Včeraj ob 10.47 je bila policija obveščena o prometni nesreči v krožnem križišču v Kromberku, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Na kraju so policisti ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 64-letni voznik avtomobila, državljan Avstrije, zaradi nepravilnega vključevanja v omenjenem krožnem križišču. Policisti so mu izrekli globo.

Voznika še iščejo

Policiste so včeraj okoli poldneva obvestili o prometni nesreči v Vrtojbi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik avtomobila izsilil prednost drugemu vozniku osebnega vozila in po trčenju odpeljal naprej, v smeri Šempetra pri Gorici. Ko bodo policisti izsledili zaenkrat še neznanega voznika, mu bodo zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Vlomili v frizerski salon v Novi Gorici

Včeraj dopoldne so policiste obvestili o vlomu v poslovne prostore enega od frizerskih salonov na območju Nove Gorice. Neznanec je pregledal prostore in odšel, ne da bi karkoli ukradel. Glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva bodo novogoriški policisti v zvezi z omenjeno zadevo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ukradel okrasne pokrove

Včeraj dopoldne so bili policisti obveščeni, da je neznanec 9. septembra iz avtomobila, ki je bil parkiran na enem od parkirišč v Vipavi, ukradel štiri okrasne pokrove koles. S tem je lastniku povzročil za 160 evrov škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti v zvezi z omenjeno zadevo s pisnim poročilom obvestili novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano