Motorist padel pod Vršičem

Tudi minuli konec tedna se je na Bovškem nadaljevala serija motorističnih nesreč. V ovinkih pod Vršičem se je v soboto huje poškodoval nemški motorist.

V ovinkih pod Vršičem se je v soboto huje poškodoval nemški 
motorist.  Foto: Pgd Bovec
V ovinkih pod Vršičem se je v soboto huje poškodoval nemški motorist.  Foto: Pgd Bovec

PRIMORSKA > V soboto zgodaj popoldne so bovški gasilci in reševalci iz Tolmina spet hiteli v ovinke pod Vršičem. V 40. ovinku je nekaj minut pred 13. uro z motorjem harley davidson padel 55-letni nemški motorist. Od Vršiča proti Trenti se je peljal kot prvi v koloni, v ovinku pa naj bi mu odpovedala zavora. Zapeljal je naravnost v drevo. Pri padcu si je poškodoval medenico in stegnenico. Motorista so z reševalnim vozilom odpeljali v Trento, kjer ga je prevzela posadka vojaškega helikopterja in ga odpeljala v ljubljanski klinični center.

V Podbrdu je slabo uro zatem padel 54-letni avstrijski motorist, ki se je s sopotnico pripeljal iz smeri Petrovega Brda. Oba sta se laže poškodovala. Nekaj po 14. uri se je na cesti od Predela proti Mangrtu poškodoval še 62-letni avstrijski motorist. Najprej so ga oskrbeli bovški gasilci in tolminski reševalci, ki so ga predali avstrijskim kolegom. V soboto zvečer sta se v nesrečo pri odcepu za Dane zapletla kolesarja. 16-letnik iz okolice Sežane se je peljal proti Štorjam in pri odcepu za Dane dohitel 75-letnega kolesarja. Najstnik je s kolesom trčil v škatlo, ki jo je imel starejši kolesar pritrjeno na kolesu, tako da je ta izgubil ravnotežje in padel. Poškodoval si je nogo, reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Včeraj ponoči, malo pred 1. uro, je na cesti med Šalaro in Vanganelom 27-letni voznik z avtom zapeljal s ceste. V nesreči se je laže poškodoval, tudi njega so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico.SP


Najbolj brano