Motorist končal v vinogradu

Včeraj zvečer se je blizu Nebla zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen 47-letni italijanski voznik motornega kolesa znamke suzuki. Motorist je vozil iz smeri Neblega proti meji z Italijo. Na ravnini je najprej prehitel osebni avtomobil, nato pa je v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal levo izven vozišča v vinograd. Pri padcu si je zlomil nogo.

Fotografija je simbolična. Foto: Pgd Materija
Fotografija je simbolična. Foto: Pgd Materija

PRIMORSKA > Na kraju prometne nesreče so bili poleg policistov tudi novogoriški gasilci in reševalci, ki so mu nudili zdravniško pomoč. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali na zdravljenje v bolnišnico v Gorico. Prometni policisti mu bodo izrekli globo zaradi kršitve prometnih predpisov.

Oplazila sta se

Popoldne so policisti v Baški grapi obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi osebni vozili. 30-letni voznik je vozil iz smeri Kneže proti Podbrdu. V levem nepreglednem ovinku izven Kneže je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljala 28-letna voznica avtomobila, državljanka Francije. Avtomobila sta se oplazila s prednjim levim delom vozila, nihče od udeležencev nesreče se ni poškodoval. Tolminski policisti so povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Izsilil je prednost

Nekaj minut po 22. uri se je zgodila prometna nesreča v Ajdovščini, v križišču Lokavške in Gregorčičeve ulice. 25-letni voznik avtomobila je pripeljal po Lokavški cesti in v križišču zavil levo v smeri središča Ajdovščine. Pri tem je izsilil prednost voznici avtomobila, ki je pripeljala iz smeri centra mesta (po Gregorčičevi ulici). V nesreči se ni nihče poškodoval. Policisti so povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Vozil pijan

Danes dopoldne so policisti v Vrtovinu ustavili 35-letnega voznika kombija in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0,72 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ukradli registrske tablice

Danes zjutraj so policiste obvestili o tatvini registrskih tablic s parkiranega osebnega avtomobila znamke ford v Vipavi.

Prilastil si je pozabljeno denarnico

Včeraj popoldne so policisti v Novi Gorici obravnavali sum storitve kaznivega dejanja zatajitev. Oškodovanka je namreč na klopci v Novi Gorici pozabila denarnico, v kateri je poleg gotovine imela tudi osebne dokumente in bančne kartice. Ko se je kmalu zatem vrnila na kraj, denarnice ni bilo več. Neznanec jo je oškodoval za približno 200 evrov. Novogoriški policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

Tujec vstopil v državo brez ustreznih listin

Včeraj zvečer so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica v Vrtojbi imeli v postopku voznika avtomobila znamke mazda italijanskih registrskih številk, v katerem je bil tudi 40-letni sopotnik, državljan Ekvadorja. Pri kontroli zakonitosti vstopa in bivanja v Sloveniji so ugotovili, da Ekvadorec nima ustreznih listin za vstop v državo. Policisti so mu izrekli globo z izdajo plačilnega naloga. Po končanem postopku je tuji državljan zapustil območje Slovenije.

Izpred hiše ukradli skuter

Postojnski policisti so prejeli prijavo, da je nekdo v Petelinjah pri Pivki med 30. aprilom in 4. majem izpred hiše ukradel skuter. Kolo z motorjem je znamke keeway matrix, registrskih številk MB RR- 20, temno sive barve, vredno 250 evrov.


Najbolj brano