Moški več let izvajal psihično in fizično nasilje nad ženo

Včeraj zvečer so policisti v vasi pri Ilirski Bistrici obravnavali nasilje v družini. Ugotovili so, da je moški več let izvajal psihično in fizično nasilje nad svojo ženo, jo spravljal v podrejeni položaj in jo lahko telesno poškodoval. Poleg kazenske ovadbe so mu izrekli tudi prepoved približevanja.

Fotografija je simbolična Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PRIMORSKA > Danes, v nočnem času so novogoriški policisti ustavili 35-letnega voznika avtomobila in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal 1.17 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. 35-letnik se z rezultatom odrejenega preizkusa ni strinjal in je nato odločno odklonil strokovni pregled, poleg tega pa se je v postopku nedostojno vedel do policistov. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Voznika čaka obdolžilni predlog.

19-letnica z avtomobilom v tovornjak

Včeraj popoldne so policisti na Pristavi v okolici Nove Gorice obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bila udeležena 19-letna voznica avtomobila in 49-letni italijanski voznik tovornega vozila. Voznico avtomobila je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo na mokrem in spolzkem vozišču na desnem nepreglednem ovinku začelo zanašati, zaradi česar je izgubila oblast nad vozilom in zapeljala levo v trenutku, ko ji je v nasprotni smeri pripeljal italijanski voznik tovornega vozila. Vozili sta trčili, 19-letnica pa je k sreči skupila le lažje poškodbe. Ustrezno zdravniško pomoč so ji kasneje nudili v šempetrski bolnišnici. Kaznovali so jo s plačilnim nalogom.

Lovec na baker na pokopališču

Danes ponoči je v naselju Stara Gora pri Novi Gorici bil na delu tat. Ta je z vežice na tamkajšnjem pokopališču in iz petih vrat odtrgal bakreno oblogo. Povzročil je za več kot 3000 evrov škode.

Objestnež v Novi Gorici

Neznani storilec je tekom noči oziroma zgodnjih jutranjih urah z neznanim predmetom poškodoval stekleno ograjo v enem od novogoriških lokalov in lastniku povzročil za približno 500 evrov škode.

Tatovi koles na Goriškem

Včeraj dopoldne je neznani storilec iz kolesarnice stanovanjskega bloka v Rožni Dolini pri Novi Gorici ukradel starejše žensko gorsko kolo. Na območju Vrtojbe pa je izginilo moško gorsko kolo znamke scott, črne barve.

Nekaj pred 15. uro je Novogoričanka svoje kolo znamke carntelli GP 28, bele barve pustila pred enim od stanovanjskih blokov v Novi Gorici. Ko se je nedolgo zatem vrnila, kolesa že ni bilo več.

Prav tako so novogoriški policisti včeraj obravnavali še eno tatvino kolesa, in sicer izginilo je moško gorsko kolo znamke focus, svetlo sive barve, ki je bilo s pletenico priklenjeno ob ograjo pri enem od stanovanjskih blokov v Novi Gorici.

NR


Najbolj brano