Moški ogovoril deklico in ji ponujal sladkarije

Gorenjski policisti iščejo moškega, ki je v torek zjutraj v naselju v Podlubniku ogovoril deklico in ji ponujal sladkarije. Otrok se je neznanca prestrašil in stekel stran. Policisti ogroženosti otroka niso potrdili, zaradi razjasnitve dogodka pa iščejo omenjenega moškega. Ob tem predstavljajo pravilen odziv otroka v tovrstni situaciji.

Policisti opozarjajo, naj otrok od neznanca ničesar ne sprejema. Če ga ta ogovori, mu sicer lahko mirno odgovori, potem 
pa naj se od njega oddalji. Z njim naj pod nobenim pogojem 
ne odhaja ali vstopa v vozilo. Foto: Tina Kosec
Policisti opozarjajo, naj otrok od neznanca ničesar ne sprejema. Če ga ta ogovori, mu sicer lahko mirno odgovori, potem pa naj se od njega oddalji. Z njim naj pod nobenim pogojem ne odhaja ali vstopa v vozilo. Foto: Tina Kosec

ŠKOFJA LOKA > Moški, ki je v večstanovanjskem naselju v Podlubniku v torek okoli 7.50 ogovoril deklico in ji ponujal sladkarije, je star okoli 40 let, suhe postave, temnih las in je visok okoli 180 centimetrov. Oblečen je bil v temna oblačila, po dogodku se je s kombijem sive barve odpeljal proti središču Škofje Loke.

V preiskavi dogodka policisti niso ugotovili, da bi bili nameni moškega slabi in je bila deklica ogrožena. Da bi razčistili, kaj se je zgodilo, moškega še vedno iščejo, je pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos.

Na Policijski upravi Kranj v podobnih primerih opozarjajo, naj otrok od neznanca ničesar ne sprejema. Če ga ta ogovori, mu sicer lahko mirno odgovori, potem pa naj se od njega oddalji. Z njim naj pod nobenim pogojem ne odhaja ali vstopa v vozilo.

Otrok lahko tudi glasno opozori, da se nekaj dogaja, pristopi do drugega odraslega, ki je v bližini, in ga prosi za pomoč. Lahko pa hitro odide naprej in si poišče varen prostor, kot so trgovina, banka ali šola, kjer naj za pomoč prosi zaposlene. O dogodku je čim prej treba obvestiti policijo na številko 113.

STA


Najbolj brano