Moški je padel v strugo potoka

Včeraj ob 17.20 je bila policija obveščena, da je občan padel v strugo potoka Nikova pri Idriji. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je v strugo potoka padel 84-letni moški, ki se je zaradi padca lažje poškodoval. Njegove krike na pomoč sta slišala dva naključno mimoidoča krajana, ki sta se v tem času s kolesi peljala po makadamski cesti in ga opazila v strugi potoka.

Včeraj ob 17.20 je bila policija obveščena, da je občan  padel 
v strugo potoka Nikova pri Idriji. Foto: Saša Dragoš
Včeraj ob 17.20 je bila policija obveščena, da je občan padel v strugo potoka Nikova pri Idriji. Foto: Saša Dragoš

PRIMORSKA > O tem sta takoj obvestila pristojne službe preko interventne številke za klic v sili. Na kraj dogodka so bili s strani pristojne službe napoteni tudi reševalci NMP ZD Idrija in gasilci. Po nudeni zdravniški pomoči na kraju so ga reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z obravnavanim primerom s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Delavec si je poškodoval roko

Danes okoli 7.30 je bila policija obveščena o delovni nesreči v gospodarski družbi na območju naselja Srpenica, kjer se je poškodoval 56-letni delavec. Po prvih ugotovitvah je omenjeni delavec skušal popraviti nepravilno delovanje enega od strojev, pri tem pa si je poškodoval roko. Na kraju nesreče so mu prvo pomoč nudili njegovi sodelavci, ki so ga nato odpeljali v ZD Tolmin, kjer ga zdravniško oskrbeli. Poškodovanega delavca so kasneje odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer so ga po nudeni zdravniški pomoči odpustili v domačo nego. Policisti so v zvezi z delovno nesrečo obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, poleg tega je bil o nesreči delavca obveščena pristojna delovna inšpekcijska služba. Bovški policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z delovno nesrečo s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kolesar je padel in se poškodoval

Včeraj okoli 14.45 je bila policija obveščena o padcu gorskega kolesarja na gozdni cesti med planino Hlevišče in naseljem Trnovo ob Soči. Bovški policisti so z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da se je 56-letni kolesar, državljan Nemčije, v skupini 16 kolesarjev pred tem s kolesom spustil s planine Božca po gozdni cesti, katere uporaba je na lastno odgovornost. Omenjeni kolesar je vozil pred ostalimi v skupini in med vožnjo s kolesom padel in se poškodoval. Zaradi padca se je lažje poškodoval. Kasneje so posredovali reševalci NMP ZD Tolmin, ki so poškodovancu nudili prvo pomoč in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico.

Natočil je, plačal pa ni

Včeraj okoli 16.45 so policiste obvestili o tatvini goriva na bencinskem servisu v Šempetru pri Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik osebnega avtomobila znamke audi A4 na bencinskem servisu v vozilo natočil za 65 evrov dizelskega goriva in se nato s kraja odpeljal, ne da bi gorivo plačal. Odgovorna oseba oškodovane družbe je podala predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva v zvezi z omenjeno zadevo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodoval telovadnico

Danes zjutraj so novogoriški policisti obravnavali poškodovanje telovadnice na območju Dornberka. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec poškodoval okno telovadnice ter plastiko na dvižni platformi pred telovadnico. Zaradi navedenega kaznivega dejanja je nepridiprav eni od gospodarskih družb povzročil materialno škodo za približno 2000 evrov. Policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva v zvezi z obravnavanim primerom suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari podali kazensko ovadbo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano