Moški je izpod pulta ukradel torbico

V soboto zgodaj popoldne so policisti v eni od trgovin s cvetjem na območju Mestne občine Nova Gorica obravnavali drzno tatvino. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec izkoristil nepazljivost tam zaposlene in izpod pulta ukradel žensko torbico.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

NOVA GORICA > V njej je imela oškodovanka osebne dokumente, bančno kartico, gotovino in drugo. S tem je nepridiprav povzročil za približno tisoč evrov škode. Navedenega premoženjskega kaznivega dejanje je s strani oškodovancev osumljen mlajši moški, visok približno 175 centimetrov, kostanjevih las, govoril je tuj jezik, ki je bil pred tem v omenjeni trgovini. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom tatvine glede na ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Zbil pešca

Danes, nekaj minut po 9. uri, so policiste obvestili o prometni nesreči na Tolminskem, kjer je voznik avtomobila v semaforiziranem križišču zbil pešca. Ugotovljeno je bilo, da je 82-letni voznik avtomobila okoli 8.45 vozil po glavni cesti v Tolminu proti semaforiziranemu križišču v središču mesta. Ko se je na semaforju prižgala zelena luč, je voznik zavil desno in spregledal pešca, ki je prečkal cesto po prehodu za pešce, ter se vanj zaletel. V prometni nesreči se je 60-letni pešec predvidoma laže poškodoval in je odšel na nadaljnji pregled v ZD Tolmin, kjer je bil po pregledu odpuščen v domačo nego. Tolminski policisti bodo vozniku zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Prometno nesrečo je povzročila kolesarka

Včeraj ob 11.34 je bila policija obveščena o prometni nesreči nedaleč stran od semaforiziranega križišča v Šempetru pri Gorici, kjer je voznica avtomobila z vozilom zbila kolesarko, ki se je pri tem poškodoval. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročila 69-letna kolesarka, državljanka Italije, ki se je s kolesom peljala iz smeri semaforiziranega križišča proti Vrtojbi. Po približno dvajsetih metrih od omenjenega križišča jo je dohitela 68-letna voznica avtomobila. Slednja je z avtomobilom peljala po levi strani mimo kolesarke, ki je v tistem trenutku s kolesom zavila levo proti eni od tamkajšnjih trgovin in zadela v vozilo ter padla po vozišču. V prometni nesreči se je 69-letna italijanska kolesarka predvidoma laže poškodovala. Policistom in reševalcem NMP ZD Nova Gorica so na kraju prometne nesreče pomoč nudili gasilci JZ GRD GE Nova Gorica. Po nudeni zdravniški oskrbi na kraju prometne nesreče so reševalci poškodovano osebo z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v bolnišnico v Gorico. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bo 69-letni kolesarki izrečena globa.

Dve osebi sta se poškodovali

V soboto ob 11.37 je bila policija obveščena o prometni nesreči na odseku regionalne ceste Manče-Štanjel, v kateri sta se dve osebi poškodovali. Ugotovljeno je bilo, da je 30-letni voznik avtomobila vozil iz smeri naselja Manče proti Krasu in v omenjenem naselju v levem ovinku zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste. V omenjeni prometni nesreči sta se omenjeni voznik in njegova 30-letna sopotnica lažje poškodovala. Kasneje so reševalci NMP ZD Ajdovščina poškodovano 30-letno sopotnico z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so pomoč na kraju nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina. Prometni policisti so povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Zadel odbojno ograjo

V soboto, nekaj minut po 7. uri zjutraj, je bila policija obveščena o prometni nesreči na odseku hitre ceste Vipava-Ajdovščina, v kateri je bil udeležen voznik avtomobila. Policisti so z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je prometno nesrečo, ki se je zgodila okoli 6.40 ure, povzročil 23-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti, ki je na omenjenem odseku hitre ceste z vozilom zadel odbojno ograjo. Na srečo se nihče ni poškodoval. Prometni policisti so mu izdali plačilni nalog.

Trčila motorno kolo in avto

V soboto ob 17.14 so policiste obvestili o prometni nesreči na območju Ročinja, v kateri sta bila udeležena motorist in voznica avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 18-letna voznica avtomobila vozila po glavni cesti iz smeri Tolmina proti Novi Gorici. Pri odcepu za Avče je zavijala levo in pri tem izsilila prednost 33-letnemu vozniku motornega kolesa (na motornem kolesu je bila tudi 27-letna sopotnica), ki je pripeljal v nasprotni smeri. Med vozili je prišlo do trčenja, tako da je voznik motornega kolesa padel po vozišču. V prometni nesreči se je predvidoma lažje poškodovala sopotnica na motornem kolesu, ki je zaradi bolečin v roki naknadno poiskala zdravniško pomoč. Policisti so 18-letni povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Sumijo, da gre za heroin

Včeraj popoldne so policisti v Novi Gorici imeli v postopku 40-letnega moškega in mu v postopku zasegli zavitek z rjavo prašnato snovjo, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (heroin). Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti zoper omenjenega moškega uvedli hitri postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Spletno uredništvo


Najbolj brano