Moški grozil svoji materi

Sežanski policisti so izrekli prepoved približevanja moškemu, ki je grozil svoji materi. Sledi mu kazenska ovadba, so sporočili s koprske policijske uprave.

Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta

PRIMORSKA > Na mejnem prehodu Jelšane so policisti pri državljanu Srbije ugotovili, da ima prenarejeno potno listino. Dokument so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

Na mejnem prehodu Starod pa so policisti zavrnili državljana Nigerije, ki je imel ponarejeno potno listino. Sledi mu kazenska ovadba.

Popisali pročelje cerkve, župnišča in zvonika

Neznani storilec je v noči z nedelje na ponedeljek s črnim razpršilom z neprimernimi napisi v tujem jeziku popisal pročelje cerkve, župnišča in zvonika v Breginju. Bovški policisti v skladu z usmeritvami državnega tožilstva primer preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje ali uničenje stvari, ki so posebnega kulturnega pomena ali naravne vrednote. Na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev bodo policisti spisali kazensko ovadbo.

Ukradli prednja žarometa na delovnem stroju

Na delovišču v Vipavskem Križu so minuli vikend ukradli prednja žarometa z delovnega stroja znamke caterpillar in tako eno od podjetij oškodoval za približno 500 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon, zato bodo ajdovski policisti o kaznivem dejanju obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v prostore društva in ukradli kolo z motorjem

Včeraj popoldne so policiste obvestili o vlomu v prostore enega od društev na Ajdovskem. Nepridiprav je iz skladišča ukradel neregistrirano kolo z motorjem znamke tomos avtomatik 3, metalno zlate barve, po oceni oškodovanca vrednega približno 500 evrov. Neznanec je pri tem poškodoval tudi stranska vrata in povzročil za okoli 300 evrov škode. Policisti so obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici in bodo spisali kazensko ovadbo.

Moškemu zasegli drogo

Včeraj zgodaj zvečer so policisti v naselju Budanje na Ajdovskem imeli v postopku 32–letnega moškega in mu zasegli zeleno posušeno rastlino, za katero so posumili, da gre za prepovedano drogo. Če bo nadaljnja analiza to potrdila, bodo zoper moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določb zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo

Včeraj okrog 14.30 se je zgodila prometna nesreča na hitri cesti med Ajdovščino in Selom. 40-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Ajdovščine proti Selu. Pred izvozom Selo je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo na levi strani, od tam ga je odbilo na desni vozni pas, kjer je z vozilom bočno drsel ob ograji in tam obstal. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Motorist padel in trčil v avto

Včeraj ob 12.40 uri se je zgodila prometna nesreča na cesti med Bovcem in Predelom (izven naselja Strmec). 21-letni motorist, državljan Nemčije, je vozil iz smeri Loga pod Mangrtom proti Predelu. Izven vasi Strmec je v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motornim kolesom, zaradi česar je padel po vozišču. Skupaj z motorjem je zdrsnil na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v osebni avtomobil, s katerim se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 55-letni voznik avtomobila. Na srečo nihče se nihče od udeležencev prometne nesreče ni poškodoval. Policisti so motoristu izrekli globo z izdajo plačilnega naloga.

Bežal pred policisti in trčil v drevo

Včeraj zjutraj so idrijski policisti v okolici Cerknega (Kladje) pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika osebnega avtomobila. Ta je med postopkom s policisti sunkovito speljal s kraja in pot nadaljeval oziroma zavil z glavne ceste Kladje-Cerkno proti Kopačnici. Po približno 400 metrih je trčil v drevo in zbežal s kraja prometne nesreče. Kasneje se je tja vrnil.

Idrijski policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel 65-letni voznik v organizmu 0,54 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Ugotovili so tudi, da je vozilu potekla veljavnost registracije, zato so ga izločili iz prometa. Zaradi več kršitev prometne zakonodaje so policisti vozniku izdali plačilni nalog.

Poškodoval dvoriščna vrata podjetja

Včeraj zjutraj so policiste obvestili o poškodovanju dvoriščnih vrat ene od gospodarskih družb v Novi Gorici. Nepridiprav je iz objestnosti poškodoval ohišje čitalca za odpiranje dvoriščnih vrat in tako podjetju povzročil za približno 500 evrov škode. Novogoriški policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

Vlomili v gostinski lokal

Danes zjutraj so policiste obvestili o vlomu skozi vhodna vrata v enega od gostinskih lokalov v Šempetru pri Gorici. Neznani storilec je iz notranjosti objekta ukradel gotovino (blagajniški minimum) in več deset škatlic cigaret različnih blagovnih znamk. Po prvih ocenah je povzročil za približno tisoč evrov škode. Novogoriški policisti spisali kazensko ovadbo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano