Moški, ki naj bi napadel starše, na psihiatriji

Moški, ki naj bi v nedeljo v Dolenjskih Toplicah napadel starše, je v oskrbi v psihiatrični ustanovi, so pojasnili na Policijski upravi Novo mesto. 41-letnik je po navedbah policije napadel svoja starša. 73-letnica je zaradi hudih poškodb čez nekaj ur v bolnišnici umrla, 76-letnika pa so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

DOLENJSKE TOPLICE > Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov je 41-letni moški pred stanovanjsko hišo z vrtnim orodjem napadel svojo mamo in očeta in ju hudo poškodoval. Policisti so moškega prijeli, a so ga pozneje zaradi zdravstvenih težav predali v oskrbo zdravstvenemu osebju. Opravili so ogled kraja dogodka, zavarovali najdene sledi in zasegli orodje, uporabljeno v napadu, pojasnjujejo na policiji.

O dogodku sta bila obveščena preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec, ki sta bila prisotna pri ogledu. Preiskovalna sodnica je za umrlo žensko odredila sodno obdukcijo.

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj umora in poskusa umora. O ugotovitvah bodo seznanili tožilstvo, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

STA


Najbolj brano