Mont Blanc vzel še tri alpiniste

Na gorskem masivu Mont Blanc v Franciji so se smrtno ponesrečili trije alpinisti, je danes sporočila francoska policija. Dva plezalca in njun vodič so padli 800 metrov v globino in umrli. Gre za najnovejšo nesrečo na najvišjem evropskem gorskem masivu.

Na gorskem masivu Mont Blanc v Franciji so se smrtno ponesrečili trije alpinisti, je danes sporočila francoska policija Foto: Wikipedia
Na gorskem masivu Mont Blanc v Franciji so se smrtno ponesrečili trije alpinisti, je danes sporočila francoska policija Foto: Wikipedia

ALBERTVILLE > "Zaradi padca 800 metrov v globino niso imeli nobene možnosti," je sporočila policija in dodala, da so alpinisti po vsej verjetnosti padli s slemena, ki vodi do bližnje koče. Po navedbah policije še poteka preiskava vzroka padca.

Trupla ponesrečenih so reševalne ekipe s helikopterji odkrile v nedeljo pozno zvečer blizu vrha Aiguille du Midi, visokega 3842 metrov. Iskanje se j začelo že v soboto zvečer.

Gre za najnovejšo smrtonosno nesrečo na tem gorskem masivu. Prejšnji teden je šest alpinistov na vrhu Aiguille d'Argentiere padlo 250 metrov v globino. S tem je število mrtvih in pogrešanih v nesrečah na Mont Blancu od začetka plezalne sezone naraslo na 20.

STA


Najbolj brano