Mont Blanc terjal pet žrtev, ena oseba še pogrešana

Na Mont Blancu, najvišji evropski gori, so danes našli pet mrtvih francoskih planincev, medtem ko je šesti član ekipe še vedno pogrešan, so po pisanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile lokalne oblasti.

Na Mont Blancu, najvišji evropski gori, so danes našli pet mrtvih francoskih planincev, medtem ko je šesti član ekipe še vedno pogrešan Foto: Wikipedia
Na Mont Blancu, najvišji evropski gori, so danes našli pet mrtvih francoskih planincev, medtem ko je šesti član ekipe še vedno pogrešan Foto: Wikipedia

LYON > Skupina šestih plezalcev je bila pogrešana od torka. Potem ko se je na območju zvečer razbesnelo neurje, se niso vrnili v bazo.

Nameravali so se povzpeti na 3902 metra visoki vrh Aiguille d'Argentiere.

V tej planinski sezoni so na Mont Blancu že zabeležili nekaj smrtnih žrtev, kar je med profesionalnimi vodiči razširilo strah. 2. avgusta so našli dva mrtva Belgijca, šest plezalcev pa je umrlo med 15 in 30. julijem: dva sta bila Irca, dva Finca, ena oseba je bila iz Nemčije in ena iz Francije.

V začetku avgusta se je nek ameriški plezalec skušal povzpeti na goro skupaj s svojim devetletnim sinom in enajstletno hčerjo, a jih je zajel plaz. Družina je uspela ubežati brez poškodb.

STA


Najbolj brano