Mladoletnika v Postojni pretepla 13-letnico

V zadnjih dneh so primorski policisti zabeležili več nasilnih kaznivih dejanj, v katerih so bile žrtve predvsem ženske. S pestmi so se jih lotili partnerji ali sinovi. Primer, ki so ga obravnavali postojnski policisti pa skrbi predvsem zato, ker so bili v pretep vpleteni mladoletniki, žrtev pa je stara komaj 13 let. Napadalca, fant in dekle, sta izživljanje nad dekletom celo posnela s telefoni, a so posnetke policisti zasegli.

Policisti bodo mladoletnika ovadili zaradi nasilništva.  Foto: Pietro Naj-Oleari
Policisti bodo mladoletnika ovadili zaradi nasilništva.  Foto: Pietro Naj-Oleari

POSTOJNA > Uradne informacije o tem, kaj se je dogajalo v začetku prejšnjega tedna na Postojnskem, so zelo skope. Na koprski policijski upravi so potrdili, da so policisti pred tednom dni dobili prijavo o pretepu. Ugotovili so, da sta mladoletnika, fant in dekle, pretepla 13-letnico in jo poškodovala.

Potrdili so tudi neuradno informacijo, da sta mladoletnika med pretepanjem tudi snemala. “Policisti so opravili razgovore in jima zasegli mobilna telefona s posnetkom,” je pojasnila tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec. Oba bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilništva in neupravičenega slikovnega snemanja.

Po naših informacijah je pred dnevi osumljeni fant zvabil svoje bivše dekle, z njim pa je prišla njegova sedanja punca, ki naj bi najprej začela pretepati 13-letnico. Medtem je pretepanje snemal fant, nato pa naj bi zamenjala vlogi. Pretepeno dekle je nato odšlo domov, pretreseni starši pa so dogajanje prijavili policiji. SP


Najbolj brano