Mladoletnik v avtomobilu vozil sedem sopotnikov

Na primorskih cestah se je zgodilo nekaj nesreč, ki so se končale brez hujših posledic. So se pa policisti ukvarjali tudi z vozniki, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo. Med temi je bil tudi 17-letnik, ki je v avtu vozil sedem sopotnikov.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V soboto zvečer so policisti v Vipavi ustavili 17-letnega voznika avta, ki seveda nima vozniškega dovoljenja. Da je bila mera polna, je v avtu vozil kar sedem sopotnikov. Mladoletniku so avto zasegli, zoper njega pa bodo napisali še obdolžilni predlog.

Manjšo prometno nesrečo je v nedeljo zjutraj, okoli 8.40, v Rožni Dolini povzročil 30-letni voznik avta. Pripeljal je iz smeri Ajševice in na ravnem delu vozišča zapeljal levo, nato pa na travnato površino, kjer je z avtom trčil v manjši kup tlakovcev in grmovja. Policisti so mu odredili alkotest, ki je pokazal 0,45 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (0,93 promila). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in mu začasno zasegli vozniško dovoljenje, prislužil pa si je še plačilni nalog. Pa mu to, da nima v rokah vozniškega dovoljenja, očitno ni prišlo do živega, saj so ga včeraj ponoči, nekaj po polnoči, spet ustavili v Novi Gorici. Tokrat so mu avto zasegli, čaka pa ga še obdolžilni predlog.

V soboto so v naselju Plave ustavili 76-letnega voznika in ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Poleg tega mu je alkotest pokazal 0,23 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (0,47 promila). Tudi on je ostal brez avta, čaka ga še obdolžilni predlog. Enaka usoda je doletela tudi 60-letnega voznika avta, ki so ga ustavili na območju Godoviča. Vozniškega dovoljenja ni imel, napihal pa je 0,78 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (1,62 promila). Z začasnim odvzemom vozniškega dovoljenja in prepovedjo nadaljnje vožnje pa jo je odnesel 39-letni voznik avta, ki so ga ustavili na Bovškem. Napihal je 0,60 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (1,25 promila), zaradi česar ga čaka še obdolžilni predlog.

V soboto ponoči, nekaj po 3. uri, je voznik avta, doma iz okolice Kopra, na Jenkovi ulici v Kopru zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste na otroško igrišče. Podrl je še dva stebrička, avto pa je obstal na boku. Preizkus alkoholiziranosti je odklonil, prav tako strokovni pregled. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka ga še obdolžilni predlog.

V noči na nedeljo pa so postojnski policisti zasegli avto 23-letnemu domačinu, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo je tudi odjavljeno iz prometa, registrske tablice pa so pripadale drugemu vozilu. Alkotest je vozniku pokazal 0,25 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (0,52 promila). Zaradi naštetih prekrškov ga čaka obdolžilni predlog. SK


Najbolj brano